Premjeras teigė, jog tokia galimybė gali būti apsvarstyta svarstant jau kitų metų biudžetą.

Tuo tarpu Valdas Adamkus pritaria siekiui politinėms partijoms skirti gerokai daugiau lėšų iš biudžeto, tačiau nemano, kad tai padės užtikrinti politinės veiklos finansavimo skaidrumą.

Anot V. Adamkaus, skaidraus partijų finansavimo klausimas turi būti sprendžiamas kompleksiškai. "Iš vienos pusės turi būti duodami pinigai, iš kitos pusės - atsakomybė ir skaidrus lėšų panaudojimas", - akcentavo valstybės vadovo patarėjas Darius Gudelis.

Seimo pirmininkas minėjo, jog neeilinės sesijos metu bus peržvelgti politinių partijų finansavimą reglamentuojantys įstatymai. Jo teigimu, derėtų tiksliau apibrėžti ir politinės reklamos reikšmę bei kontrolę, spręsti problemas, susijusias su paslėpta politine reklama.

Prezidento, Seimo pirmininko, premjero ir liberalcentristų bei konseravatorių atstovų susitikime taip pat buvo kalbėta ir apie operatyvinę veiklą reglamentuojančių įstatymų ir Baudžiamojo kodekso nesutapimus. A.Paulauskas priminė, jog prezidentas yra sudaręs darbo grupę, kuri turi pateikti šių įstatymų pataisų projektą. Pataisose bus numatyta didesnė operatyvinę veiklą vykdančių tarnybų atsakomybė, kitos su operatyvinės veiklos vykdymu susijusios detalės.