Pastačius turizmo ir informacijos centrą 2008 metų liepos pabaigoje džiaugtasi, kad iš viso pasaulio į šią sakralinę vietą plūstantys turistai gaus geros kokybės ir šiuolaikiškas paslaugas.

Anot dienraščio, dabar akis bado statybininkų brokas, dėl kurio jau reikės daryti remontą.

Nepatogumų kyla ne tik galvą dėl lašančio vandens dangstytis turintiems ar dėl nesandarių langų šąlantiems darbuotojams. Skundžiasi ir lankytojai, kuriuos piktina po smarkesnio lietaus kone tvenkiniu virstanti mašinų stovėjimo aikštelė.

Į greta Kryžių kalno esantį turizmo ir informacijos centrą nuvažiavę Šiaulių rajono savivaldybės vadovai aptiko daug problemų.

"Statybos darbams suteikiama ne mažesnė kaip 5 metų garantija, todėl rangovas privalės ištaisyti broką", – sakė savivaldybės administracijos direktorius Kęstutis Lukšas.

Jis pripažino, kad klaidų darė ne tik statybininkai, bet ir savivaldybės darbuotojai.

Konstatuota, kad mašinų stovėjimo aikštelė tvinsta dėl pernelyg menkų lietaus kanalizacijos sistemos pajėgumų. Mat aikštelė iš pradžių planuota tik 30 mašinų, o vėliau išplėsta, bet lietaus vandens nubėgimo sistema nebuvo perprojektuota.

Savivaldybės specialistai apskaičiavo, kad lietaus kanalizacijos aikštelėje sutvarkymas mokesčių mokėtojams kainuos apie 50–60 tūkstančių litų.

Tuo metu turizmo ir informacijos centrą stačiusi šiauliečių bendrovė "Aitra" privalės broką taisyti neatlygintinai.