Šalies vadovo dekrete nurodyta, kad darbo grupei vadovaus Prezidento patarėja teisės klausimais Toma Birmontienė.

Šioje grupėje taip pat dirbs Generalinės prokuratūros Organizuoto nusikalstamumo ir korupcijos tyrimo departamento vyriausiasis prokuroras Algimantas Kliunka, Valstybės saugumo departamento generalinio direktoriaus pavaduotojas Andrius Tekorius, Seimo nariai Julius Sabatauskas ir Raimondas Šukys, Prezidento patarėjas organizuoto nusikalstamumo ir korupcijos prevencijos klausimais Kęstutis Šimkus, Vilniaus apygardos teismo pirmininkas Artūras Šumskas, Aukščiausiojo Teismo teisėjas Romualdas Urbaitis.

Darbo grupės pasiūlymai valstybės vadovui bus pateikti iki rugsėjo 6 dienos.

Anksčiau penktadienį su Seimo Antikorupcijos komisijos pirmininke Nijole Steibliene susitikę generalinio prokuroro pavaduotojas Gintaras Jasaitis, Vilniaus apygardos prokuratūros vyriausiasis prokuroras Ramutis Jancevičius, kiti pareigūnai paprašė, kad Seimas suvienodintų Operatyvinės veiklos įstatymo, Baudžiamojo kodekso ir Baudžiamojo proceso kodekso nuostatas, reglamentuojančias slaptą telefoninių pokalbių pasiklausymą ir kai kuriuos kitus teisėsaugininkų veiksmus.

Kai kurios šiuo metu galiojančios Operatyvinės veiklos įstatymo ir abiejų kodeksų normos prieštarauja viena kitai, todėl yra taisytinos.

Pavyzdžiui, Baudžiamojo proceso kodekse nurodyta, kad, gavus sankciją, slapta telefoninių pokalbių galima klausytis 4 mėnesius. Tuo tarpu Operatyvinės veiklos įstatymas klausymosi trukmės neriboja.

Galimą politikų kyšininkavimą tyrusi Antikorupcijos komisija jau šią savaitę paprašė Operatyvinės veiklos parlamentinės kontrolės komisijos įvertinti, ar tinkamai suderintos Operatyvinės veiklos įstatymo ir Baudžiamojo kodekso nuostatos, ir pasiūlyti, kaip įstatymą galima patobulinti.