Seimo vicepirmininkė Virginija Baltraitienė patikino, kad Seimo valdyba prie šio fakto dar sugrįš. Jos teigimu, po poros savaičių susirinksianti valdyba gali kreiptis į Seimo Etikos ir procedūrų komisiją (EPK). Anot politikės, Konstitucinis Teismas (KT) yra nurodęs, kaip nederėtų elgtis parlamentarams. "Nesvarbu, ar koncertas mokamas, ar ne. Seimo narys visada yra Seimo narys", - pabrėžė V.Baltraitienė.

I.Valinskienė prisipažino žinojusi neigiamą Seimo valdybos požiūrį į jos koncertą uostamiestyje. Paklausta, kodėl jo nepaisė, parlamentarė aiškino nejautusi daranti ką nors blogo. "Seimo valdyba įgaliota pareikšti savo nuomonę, o aš turiu savo ir elgiuosi taip, kaip man atrodo tinkama. Tikrai nepadariau jokio nusikaltimo - nei Konstitucijoje, nei Seimo statute neparašyta, kad Seimo nariai negali dainuoti", - teigė I.Valinskienė.

EPK pirmininkas Algimantas Salamakinas savo ruožtu pirmadienį apgailestavo, kad parlamentarė, iš anksto žinodama apie koncertą, neatsiklausė etikos sargų nuomonės. "Žinoma, A.Valinsko ir I.Valinskienės "orumas" neleidžia to daryti, tačiau tai ir yra jų problema", - sakė A.Salamakinas. Paklaustas, ar EPK būtų leidusi kolegei koncertuoti, jis teigė negalįs atsakyti. Išnagrinėjus visas aplinkybes, sprendimas būtų priimtas balsuojant.