Pirmasis "likvidavosi" Teisės departamentas, kai buvęs jo vadovas Dainius Ratkelis perėjo dirbti į kitą tarnybą - Kauno teritorinę darbo biržą.

Be vadovo liko ir Socialinių reikalų departamentas. Tiesa, buvusį jo direktorių Gediminą Jankų, perėjusį vadovauti savivaldybėje Civilinės saugos tarnybai, iki spalio laikinai pavaduoja Savivaldybės gydytojo tarnybos vadovas.

Ankstesniojo direktoriaus neturi dar vienas departamentas - Švietimo ir kultūros. Beveik iki vasaros šiam savivaldybės administracijos padaliniui vadovavęs Edmundas Balasevičius nušalintas nuo tarnybos dėl jam pareikštų įtarimų korupcinio pobūdžio nusikaltimais.

Kauno miesto savivaldybės administracijos Personalo skyriaus vedėja Edita Štuikienė agentūrai ELTA patvirtino, kad E. Balasevičiaus nušalinimas galios iki rugsėjo vidurio. Kol kas jį pavaduoja departamento kuruojamo skyriaus vedėjas.

Vienas iš įtariamųjų vadinamojo Kauno "auksinio tualeto" pastatymo aplinkybes narpliojančioje baudžiamojoje byloje - savivaldybės Miesto ūkio departamento direktorius Jonas Žališkevičius jau keletą mėnesių gydosi ir darbe nesirodo. Ne visada, radęs priežastį, jis ateina ir į bylos nagrinėjimą teisme.

Kalbos, kad po atostogų Turto valdymo departamento direktorė Virginija Žuromskaitė paliks savo postą ir įsidarbins vienoje iš Lietuvos žemės ūkio ministerijos įstaigų, kol kas nepasitvirtino. Minėta valstybės tarnautoja šią savaitę po atostogų grįžo savivaldybėn prie savo darbų.

Atostogauti liepą pasirinko vienas iš Kauno savivaldybėje ilgiausiai dirbančių tarnautojų - Bendrųjų reikalų departamento direktorius Valentinas Markevičius. Kol kas tarnybos nepalieka ir įspėjimą apie atleidimą iš darbo gavęs Miesto plėtros departamento direktorius Remigijus Skilandis.

"Iš esmės praktiškai niekas nepasikeitė, kai nebeliko Teisės departamento. Nes visas krūvis dabar tenka tiesiogiai Teisės skyriui. Sunku, žinoma, taip iš karto pasakyti, ar departamentai savivaldybėje reikalingi. Vilniuje jie yra, kituose miestuose - irgi. Bet, manyčiau, sprendimą juos likviduoti Kaune mūsų politikai suformulavo ne tik dėl veiklos optimizavimo, bet ir dėl kai kurių administracinių funkcijų dubliavimo.

Departamentas (pagal tarptautinių žodžių žodyną - skyrius, padalinys) - tarsi tam tikras amortizacinis momentas tarp skyrių ir administracijos vadovų. Dirbti be tarpinės grandies pasirengta, viskas aptarta ir numatyta į priekį. Kuruojamos sritys tarp administracijos vadovo bei jo pavaduotojų pasidalintos. Atsakomybė - irgi aiški.

Ir jeigu viskas bus daroma taip, kaip politikų sumanyta, tikiu, nebus problemų ir be departamentų. Valdymo išlaidos mažės, darbai vyks sklandžiau, ir kauniečiai greičiau matys gerus savivaldybės veiklos rezultatus", - penktadienį agentūrai ELTA sakė Kauno miesto savivaldybės administracijos direktorius Antanas Navakauskas.