Reguliarūs Europos Vadovų Tarybos (EVT) posėdžiai, į kuriuos suvažiuoja visų ES valstybių prezidentai ar premjerai, nuolat vyksta Briuselyje, nors anksčiau tokius viršūnių susitikimus rengdavo kas pusmetį besikeičianti Bendrijai pirmininkaujanti šalis. Tačiau, be vieną ar du kartus per pusmetį rengiamų reguliarių EVT susitikimų, vyksta ir neeiliniai. Jie paprastai skiriami kokiai nors atskirai problemai aptarti. Tokie nereguliarūs EVT posėdžiai vyksta ne tik Briuselyje, bet ir tuomet ES pirmininkaujančioje valstybėje. Numatoma, kad po to, kai šių metų rugsėjį Lenkijoje ES viršūnės aptars, kaip sekasi įgyvendinti Rytų kaimynystės iššūkius, kitas tam skirtas susitikimas bus surengtas po poros metų – 2013-ųjų antrąjį pusmetį.

Tuomet ES pirmininkaus Lietuva. Todėl būtent joje ir turėtų būti surengtas ES viršūnių susitikimas, skirtas Rytų partnerystei. Lietuvos diplomatai patvirtina, kad po poros metų į Vilnių turėtų susirinkti daug labai aukštų svečių, tarp jų ir Didžiosios Britanijos premjeras, Prancūzijos prezidentas, Vokietijos kancleris, Ispanijos ir Italijos ministrai pirmininkai, Švedijos, Danijos, Belgijos ir Olandijos vyriausybių vadovai. Turėtų atvykti ir Rytų partnerystės programos dalyvių valstybių vadovai. Bus laukiama ir ES prezidento, Europos Komisijos vadovo ir Europos Parlamento pirmininko.

2013 m. susitikimas greičiausiai įvyks Vilniuje – Valdovų rūmuose, jeigu iki to laiko jie jau bus įrengti, arba "Litexpo" centre, kuriame pakanka patalpų ir pagrindinio susitikimo salei, ir gausių dvišalių susitikimų patalpoms, ir dideliam spaudos centrui, ir aptarnaujančiam personalui įkurdinti.