Tautininkų sąjungos atkūrimo iniciatyvinė grupė mano, kad TS-LKD stengiasi paneigti Tautininkų frakcijos sprendimą trauktis iš TS-LKD ir sumenkinti šio fakto reikšmę, taip išsaugodama tautininkų vardą "savo politinių manipuliacijų lauke." "Jeigu TS-LKD tikslas - neprarasti partijos, kuri gina mūsų valstybės pamatus, įvaizdžio, tai jos vadovybės veiksmai turėtų būti visai kitokio pobūdžio - jie turėtų būti kreipiami į atotrūkio nuo tautos mažinimą, valdininkiško, nomenklatūrinio stiliaus atsisakymą, žodžių ir darbų vienybės laikymąsi", - pabrėžia tautininkai.

Tautininkų sąjungos iniciatyvinę grupę stebina toks neatsakingas TS-LKD elgesys. Pasak tautininkų, 2011 m. birželio 19 d. įvykusioje TS-LKD Tautininkų frakcijos konferencijos antrojoje dalyje už traukimąsi iš TS-LKD balsavo 53 delegatai iš 73, kurie tuojau pat užpildė Tautininkų sąjungos steigėjų anketas.

Šiuo metu vyksta Tautininkų sąjungos steigėjų registracija, ir Tautininkų sąjunga dar nėra informavusi TS-LKD vadovybės apie pasitraukusių tautininkų skaičių. "Paminėti 37 tautininkai geriausiu atveju gali būti tik pirmieji iš TS-LKD pasitraukę Tautininkų frakcijos nariai, kurių išstojimo pareiškimai jau pasiekė TS-LKD centrinę būstinę", - sakoma Iniciatyvinės grupės Tautininkų sąjungai atkurti pranešime. Anot pranešimo autorių, apie pasitraukusių iš TS-LKD tautininkų skaičių Tautininkų sąjunga galės informuoti tik tada, kai bus baigtas steigėjų rinkimas buvusios Tautininkų frakcijos skyriuose.

Tautininkų sąjunga teigia, kad iš TS-LKD traukiasi ne tik tautininkai, bet ir dalis kitų TS-LKD narių. Kartu Tautininkų sąjungos iniciatyvinė grupė pažymi, kad Tautininkų sąjunga telkia steigėjus ne tik iš 356 TS-LKD Tautininkų frakcijos narių ar iš 1260 jungimosi metu buvusių Tautininkų sąjungos narių, kurių didelė dalis negalėjo prisijungti prie TS-LKD dėl jiems daromų kliūčių partijos skyriuose, bet "telkia visus piliečius, kuriems rūpi Tautos ateitis."

ELTA primena, kad penktadienį TS-LKD Priežiūros komiteto pirmininkas Arvydas Anušauskas pareiškė, kad absoliuti dauguma tautininkų iš TS-LKD trauktis nenori. Anot jo, šiuo metu pareiškimus išeiti iš partijos yra pateikę 37 tautininkai iš 356. Likusieji frakcijos nariai ketina išsirinkti naują vadovybę ir dirbti toliau.