Taip jis įvertino TS-LKD Priežiūros komiteto sprendimą, kad Tautininkų frakcijos 2011 metų balandžio 30 ir birželio 19 dienomis vykusios konferencijos priimti nutarimai dėl veiklos nutraukimo partijoje ir tautininkų partijos atkūrimo šiurkščiai pažeidžia TS-LKD įstatus bei Tautininkų frakcijos statutą ir yra neteisėti.

Pasak tautininkų lyderio, ketvirtadienį posėdžiavęs TS-LKD Priežiūros komitetas pareiškė, esą Tautininkų frakcijos konferencijai birželio 19 dieną darbotvarkė buvo pristatyta be frakcijos tarybos patvirtinimo, o tai kertasi su Tautininkų frakcijos statutu.

Pasak G.Songailos, TS-LKD Priežiūros komiteto nutarimas atspindi konservatorių vadovybės "žūtbūtines pastangas bet kokia kaina išsaugoti TS-LKD partijos viduje bent nominalią Tautininkų frakciją, bent tokiu būdu bandant sutrukdyti atsikuriančiai Tautininkų sąjungai konsoliduotis į naują galingą politinę jėgą".

"Tokie TS-LKD partijos Priežiūros komiteto sprendimai man primena M.Gorbačiovo ir SSRS Komunistų partijos politbiuro desperatiškas pastangas neigti Sąjūdžio pradėtą Lietuvos atsiskyrimo nuo Sovietinės imperijos sprendimo teisėtumą, aiškinant, jog sprendimai dėl Lietuvos įstojimo į Sovietų sąjungą priimti teisėtai, o sprendimai dėl 1990-ųjų nepriklausomybės tėra tik grupelės nedraugiškų jėgų inspiruotas antitarybinis veiksmas", – penktadienį išplatintame Tautininkų sąjungos iniciatyvinės grupės pranešime teigia G.Songaila.

Balandžio 30 dieną įvykusioje TS-LKD Tautininkų frakcijos konferencijos pirmojoje dalyje buvo nutarta Tautininkų frakcijos veiklos nutraukimo klausimo svarstymą atidėti dviems mėnesiams. Antrojoje konferencijos dalyje birželio 19 dieną absoliuti dauguma delegatų balsavo už Tautininkų frakcijos veiklos nutraukimą.