"Sutarimo Seime nėra, ir skirtingos frakcijos skirtingai komentuoja Seimo vidaus reikalus. Prezidentas primygtinai paprašė Seimo vadovybės, kad visa medžiaga, susijusi su korupcijos skandalu, būtų paviešinta, kad jau artimiausiu metu tiek žiniasklaida, tiek visuomenė gautų visą informaciją. Seimo vadovybė tam pritarė", - sakė prezidento patarėjas Darius Gudelis.

Paviešinti su Seimo narių korupcija susijusią medžiagą penktadienį pareikalavo ir Liberalų ir centro sąjunga bei Tėvynės sąjunga, taip pat iš Seimo anksčiau laiko ketinantis trauktis socialdemokratas Vytenis Andriukaitis.

Seimo Liberalų ir centro frakcijos nariai Eligijus Masiulis bei Gintaras Steponavičius reikalauja, kad Seimo pirmininko Artūro Paulausko parlamento Antikorupcinei komisijai perduota teisėsaugos institucijų surinkta informacija apie tariamą Seimo narių kyšininkavimą būtų kuo greičiau paskelbta visuomenei.

Penktadienį šie parlamentarai kreipėsi į Seimo pirmininką, kad jie patys galėtų susipažinti su Specialiųjų tyrimo tarnybos tyrimo medžiaga apie juos, pranešė LiCS spaudos tarnyba.

Tėvynės sąjungos lyderis Andrius Kubilius atviru laišku kreipėsi į Seimo pirmininką Artūrą Paulauską, taip pat ragindamas paviešinti iš Generalinės prokuratūros gautą medžiagą.

Kyšių ėmimu įtartas V.Andriukaitis, kuris praėjusį trečiadienį paprašė Vyriausiosios rinkimų komisijos nutraukti jo Seimo nario įgaliojimus nuo liepos 28 dienos, taip pat reikalauja viešo tyrimo. Jis drauge atsisakė išeitinės kompensacijos, jei tokia būtų paskirta.

Su prokuratūros medžiaga anksčiau susipažinęs Seimo Etikos ir procedūrų komisijos pirmininkas Algimantas Salamakinas teigia, jog už viešųjų ir privačių interesų supainiojimą yra pagrindo inicijuoti apkaltą Vytautui Kvietkauskui, bet Vytenio Andriukaičio ir Arvydo Vidžiūno veiksmus galima vertinti tik etikos požiūriu.

Seimui neleidus patraukti baudžiamojon atsakomybėn V.Andriukaičio, V.Kvietkausko ir A.Vidžiūno, prokuratūra bylą nutraukė, o ikiteisminio tyrimo medžiagą ketvirtadienį perdavė Seimo pirmininkui, kuris ją savo ruožtu perdavė Seimo antikorupcijos komisijai.

Generalinė prokuratūra pranešė Seimui, jog Seimo nariai V.Andriukaitis, taip pat socialliberalas Vytautas Kvietkauskas ir Arvydas Vidžiūnas ėmė kyšius iš verslo grupės "Rubicon group" vadovo Andriaus Janukonio už įtaką priimant teisės aktus.

Generalinė prokuratūra anksčiau Seimui pranešė, jog V.Andriukaitis įtariamas paėmęs 95 tūkst. litų, V.Kvietkauskas - 25 tūkst. litų, A.Vidžiūnas - 40 tūkst. litų kyšius iš verslo grupės "Rubicon group" vadovo Andriaus Janukonio už įtaką priimant teisės aktus. Visi trys parlamentarai neigia ėmę kyšius.