Sostinės savivaldybė DELFI informavo, kad abu lenkų atstovai mero patarėjais įdarbinti puse etato. Prie pusės mero patarėjo algos jie taip pat gaus 30 proc. priedą „už įprastą darbo krūvį viršijančią veiklą“. Abu lenkų atstovai į mero komandą įsiliejo nuo liepos 7 d.

J. Tomaševičiui pavesta kuruoti bazinio oro vežėjo klausimus. Savivaldos rinkimų kampanijos metu A. Zuokas žadėjo įsteigti Vilniaus avialinijas, birželio pradžioje meras šios idėjos įgyvendinimo galimybes aptarė su latvių aviakompanijos „airBaltic“ generaliniu direktoriumi Bertoltu Flicku ir „Snoro“ banko atstovais. Tačiau jau netrukus pasipylė žinios apie prastą „airBaltic“ finansinę būklę, o Vilniaus avialinijų projektas pakibo nežinioje.

J. Girucka mero komandoje kuruoja darbo su nevyriausybinėmis organizacijomis klausimus.

J. Tomaševičius su Valdemaro Tomaševskio bloku kandidatavo į Vilniaus tarybą ir sąraše buvo įrašytas 21 numeriu. Tačiau tarp vienuolikos pagal šį sąrašą išrinktų politikų jis nepateko.

J. Girucka oficialioje Europos Parlamento svetainėje nurodoma tarp europarlamentaro, Lietuvos lenkų rinkimų akcijos (LLRA) lyderio V. Tomaševskio asistentų. Tokiu pat statusu pasigirti gali ir kiti Vilniaus lenkų politikai. Pavyzdžiui – LLRA frakcijos sostinės taryboje vadovė Vanda Kravčionok ir neseniai vicemeru tapęs Jaroslavas Kaminskis.

Nuo liepos 1 d. A. Zuoko komandoje yra ir dar vienas patarėjas – Rusų aljansui, kartu su LLRA ėjusiam į rinkimus, priklausantis Vitalijus Besakirskas. Kaip ir lenkų atstovai, puse etato įdarbintas mero patarėjas kuruoja popamokinį ugdymą, verslumo skatinimą, smulkaus ir vidutinio verslo plėtrą bei verslo inkubatorių veiklą.

Mero patarėjo alga Vilniuje šiuo metu sudaro beveik 5,6 tūkst. litų iki mokesčių. Pats meras uždirba kiek daugiau nei 5,2 tūkst. Lt