Visuomenės nuomonės Šiaulių rajono savivaldybės taryba nutarė atsiklausti, prieš pati apsispręsdama dėl šio klausimo.

Po to savivaldybė organizavo apklausą savo interneto tinklalapyje, taip pat apklausė gyventojus seniūnijose. Apie bažnyčios atsiradimą toje vietoje gyventojų teiravosi ir Šiaulių vyskupijos kurija, kuri, pasak mero, nurodė itin daug pritariančiųjų.

"Kai sudėjome ir seniūnijų, ir mūsų internetinio puslapio (duomenis - BNS), ir pridėjome medžiagą, kur buvo vyskupijos kurija atnešusi, išėjo apie 9600 "už" per visas tris pozicijas. Per visas tris pozicijas nepritarė 777", - BNS sakė meras.

Anot jo, labai daug - per 8500 balsų - pateikė vyskupijos kurija, agituojanti už bažnyčios statybą.

"Bet jei ir vyskupijos nepridėtume, vis tiek didesnė dalis pasisakė "už", - tikino A.Gaubas.

Anot jo, ši informacija bus pateikta rajono politikams, kurie liepos 21-ąją turės apsispręsti, ar leisti prie Kryžių kalno atsirasti bažnyčiai.

"Mes paviešinsime mūsų tarybos nariams tą informaciją, kad jie irgi žinotų, kokia yra situacija, nes rytoj jau prasideda komitetų posėdžiai, pradedame diskutuoti", - teigė A.Gaubas.

Jurgaičių ar Domantų piliakalniu vadinamas Kryžių kalnas yra Meškučių seniūnijoje, kairiajame Kulpės upelio krante. Kryžiai čia pradėti statyti XIX amžiaus viduryje.

Šiuo metu ant piliakalnio yra milijonai kryžių, atvežtų ne tik iš įvairių Lietuvos vietų, bet ir iš užsienio. Krikščionių pasaulyje šį kalną išgarsino 1993-iaisiais čia apsilankęs popiežius Jonas Paulius II.

Daugiau kaip 50 Kryžių kalne stovinčių kryžių įtraukti į kultūros vertybių registrą. Kryžių kalnas įtrauktas į Jono Pauliaus II piligrimų kelią.