Anot jo, dėl Koncertų ir sporto rūmų vadovų kaltės mitingo organizatoriai patyrė daugiau nei 9 tūkst. litų nuostolius. Be to, jiems teks padengti teismo išlaidas ir išlaidas advokatams.

Vilniaus koncertų ir sporto rūmai nesutinka su jiems nepalankiu teismo sprendimu, jį apskųs ir tikisi laimėti bylą.

Koncertų ir sporto rūmų direktorius Vitalijus Vasiliauskas sakė, jog jau ruošiama apeliacija, ir nuosprendis bus apskųstas kitos savaitės pradžioje. Jis tvirtino, kad teismas priėmė jiems nepalankų sprendimą tik dėl smulkaus procedūrinio pažeidimo, ir kad Koncertų ir sporto rūmai laimės apeliaciją.

"Sporto rūmų vadovybė ir tie, kurie juos įtakojo, tuo metu priėmė aiškiai neteisingą, neteisėtą sprendimą. Tai buvo politinis sprendimas, kurio tikslas buvo sužlugdyti judėjimą, aktyviai rėmusį Rolandą Paksą", - savo ruožtu pabrėžė V. Mazuronis.

Koncertų ir sporto rūmų direktorius V. Vasiliauskas atmetė kaltinimus esą sprendimas neįsileisti sąjūdžio buvo politinis. "Tai buvo tik ekonominis, sutartinis dalykas", - sakė V. Vasiliauskas. Jis teigė, jog Vilniaus 1-osios apylinkės teismas pripažino, kad sąjūdis "Už Prezidentą ir teisingą Lietuvą" pažeidė sutartį su rūmais, tačiau priėmė nepalankų sprendimą dėl procedūrinės klaidos antstolių veiksmuose.

Judėjimo "Už Prezidentą ir teisingą Lietuvą" steigiamojo suvažiavimo iniciatoriai buvo išsinuomoję Vilniaus koncertų ir sporto rūmų salę. Likus porai dienų iki suvažiavimo, Sporto rūmų administracija paskelbė nutraukianti nuomos sutartį dėl laiku nepateikto dokumento. Suvažiavimo organizatoriai privalėjo pateikti rūmų administracijai sutartį su saugos firma, užtikrinančia renginio saugumą.

Neįleisti į Koncertų ir sporto rūmus keliolika tūkstančių tuometinio prezidento R. Pakso šalininkų per miestą patraukė prie Tauro kalno, kur ir įvyko mitingas.

V. Mazuronis ketvirtadienį pabrėžė, kad "esmė - ne suma". Anot jo, Koncertų ir sporto rūmų vadovybės atsisakymas įsileisti mitinguotojus buvo "demonstratyvus pasityčiojimas" ir "ne ekonominė, o politinė akcija".