Daugiau nei dešimt metų Palangoje, Užkanavės gatvėje, veikusioje Kunigiškių vaikų stovykloje mažųjų poilsiautojų nebėra jau seniai. Prieš pusantrų metų valstybės turtas pagal panaudos sutartį dešimčiai metų buvo perduotas viešajai įstaigai „Vaikų poilsis”, kurios pagrindinė funkcija yra rengti vaikų ir šeimų poilsį. Tačiau vaikų Kunigiškėse taip ir neatsirado. Maža to, vaikai čia tapo nepageidaujami.

Paaiškėjo, kad buvusioje vaikų stovyklavietėje šeimininkauja jėgos aitvarų sportu užsiimantis tuomečio Seimo nario L.Karaliaus draugės Gintarės Gurevičiūtės brolis Kęstutis Gurevičius. Pernai gegužės pabaigoje „Vaikų poilsis” sudarė bendrą veiklos sutartį su Šiaulių asociacija „Vėjūnai”. Sutartį su „Vaikų poilsiu” pasirašė asociacijos prezidento pavaduotojas Artūras Dudėnas, tačiau atsakingu už stovyklavietę buvo paskirtas asociacijos narys 22 metų K.Gurevičius iš Marijampolės. Nors asociacijai „Vėjūnai” čia nebuvo leista užsiimti komercija, stovyklavietėje beregint išaugo palapinių miestelis. „Vaikų poilsis” pernai sulaukė žmonių skundų, kad per stovyklavietę poilsiautojams neleidžiama nueiti iki paplūdimio.

Šiemet „Vaikų poilsis” veiklos sutartį sudarė jau su asociacija Sveikatos ugdymo klubu. Šią sutartį pasirašė vos prieš kelis mėnesius įkurtos įmonės vadovas K.Gurevičius. O iš Seimo pašalintas L.Karalius nutarė šią vasarą iš stovyklavietės gauti dar daugiau naudos - prie stovyklos L.Karaliaus draugės G.Gurevičiūtės įmonė „Sėkmingi projektai” laimėjo konkursą įrengti paplūdimio kavinę.

Praėjusią savaitę stovyklavietėje užtikti poilsiautojai neslėpė, kad už dviem paroms čia pastatytą automobilį ir palapinę sumokėjo 80 litų. Tačiau L.Karalius ir K.Gurevičius iš karto puolė neigti, kad stovyklavietėje verčiamasi komercija. „Čia atvažiuoja tik jėgos aitvarų sportu užsiimantys klubo nariai, jie sumoka ne už nakvynę, o klubo nario mokestį – 20 litų per dieną, – sakė L.Karalius. - Visi, kurie nori išbandyti jėgos aitvarus, tampa klubo nariais. Jei orų sąlygos leidžia pramogauti tik kelias valandas, mokestį galima mokėti tik už šį laikotarpį”.

Tuo metu Palangos miesto meras Šarūnas Vaitkus dienraščiui tvirtino: „Prieš trejus metus Švietimo ir mokslo ministerijai perduota stovyklavietė tebėra apleista, pastatai griūva. Stovykloje šeimininkauja kas tik nori, vasara joje atsiranda nelegalus kempingas, o žiemomis ji tampa benamių prieglauda. Paprašėme Vyriausybės šią stovyklavietę grąžinti Palangos miestui.”