Nušalintojo eksprezidento Rolando Pakso buvęs patarėjas R.Ačas buvo kaltinamas apšmeižęs N.Steiblienę, kai pernai gruodį per tiesioginę LTV laidą pareiškė, esą parlamentarė reikalavo kyšio iš prekybos tinklo "VP Market" atstovų.

Kaltinamojo advokatas Stasys Zabita iš pradžių paprašė teismo atlikti laidos vaizdo įrašo analizę, motyvuodamas tuo, kad ne visi R.Ačo žodžiai yra gerai girdimi, bet teisėjas Dainius Radzevičius nusprendė bylą nagrinėti toliau, o prireikus - įrašą ištirti.

Tačiau po to R.Ačas prisipažino, kad "šios frazės nereikėjo sakyti žurnalistams" bei prisipažino padaręs klaidą, mat teigė patikėjęs Seimo nariu Gediminu Jakavoniu, kuris, esą, jam ir pasakojo, jog N.Steiblienė yra reikalavusi kyšių.

N.Steiblienės iš pradžių netenkino toks atsiprašymas, ji reikalavo, kad R.Ačas prisipažintų kaltu bei jos atsiprašytų.

R.Ačas pripažino savo kaltę, tačiau vis kartojo, kad tų faktų pats neišsigalvojo.

Teisme R.Ačas taip pat teigė, kad tuomet, kai pasakė šį teiginį, jis gulėjo ligoninėje ir buvo "pripumpuotas" vaistų, tačiau dabar jokiu būdu nebutų taip pasakęs.

Kaltinamajam prisipažinus ir susitaikius su N.Steibliene, parlamentarė sutiko, kad byla būtų nutraukta, tačiau paprašė R.Ačo bei jo advokato, kad vėliau šia tema nebūtų jokių insinuacijų.

R.Ačui atsiprašius, teisme net nebuvo apklausti liudytojai - tarp jų vienas "VP Market" vadovų Žilvinas Marcinkevičius, Seimo narys Gediminas Jakavonis, nacionalinės televizijos laidos "Visuomenės interesas" vienas vedėjų Rytis Juozapavičius.

"Seimo Antikorupcijos komisijos pirmininkės apšmeižimas, apkaltinimas, kad neva aš reketavau kyšį, koks dar gali būti didesnis man kaltinimas? Aš buvau labai įskaudinta", - po teismo sakė parlamentarė.

Tačiau ji teigė supratusi, kad R.Ačui tai yra gera pamoka.

R.Ačas nuo baudžiamosios atsakomybės buvo atleistas. Jei teismas būtų pripažinęs jį kaltu dėl asmens apšmeižimo per žiniasklaidą, jam būtų grėsusi bauda arba areštas, arba laisvės atėmimas iki dvejų metų.

N.Steiblienė moralinės žalos atlyginimo nereikalavo.