Lietuvos vadovė pabrėžė, jog Latvija yra artimiausia mūsų šalies kaimynė ir svarbi partnerė sprendžiant aktualius Baltijos valstybėms klausimus.

"Mūsų šalis vienija gimininga kalba, kultūra ir istorija. Kartu ištvėrėme okupaciją ir iškovojome laisvę. Dabar esame Europos Sąjungos ir NATO nariai, aktyviai bendradarbiaujame svarbiausiais mūsų valstybėms ir regionui klausimais. Tikiuosi kartu dirbsime siekdami sėkmingos Baltijos regiono raidos ir mūsų žmonių gerovės", - sakė Prezidentė D. Grybauskaitė.

Penktadienį Rygoje, neeiliniame Seimo posėdyje, įvyko naujo Latvijos Prezidento inauguracija. Naujasis Latvijos vadovas pakeitė prieš tai šaliai vadovavusį Valdį Zatlerą.

A. Berzinis tapo ketvirtuoju Prezidentu po Latvijos nepriklausomybės atkūrimo ir aštuntuoju - valstybės istorijoje.

A. Berzinis gimė 1944 metais. 1971 metais baigė Rygos politechnikos institutą, o 1988 metais - Latvijos universiteto Ekonomikos fakultetą.

A. Berzinis buvo Valmieros rajono liaudies deputatų tarybos narys, vykdomojo komiteto pirmininkas, 1990 metais išrinktas Aukščiausiosios Tarybos deputatu nuo Latvijos liaudies fronto.

1993 metais A. Berzinis tapo banko "Unibanka" prezidentu. Šį postą savo noru jis paliko 2003 metais.

A. Berzinis dirbo "Skandinaviska Enskilda Banken" ir "SEB Unibanka" prezidentų patarėju, ėjo Latvijos prekybos ir pramonės rūmų prezidento ir kompanijos "Latvenergo" tarybos pirmininko pareigas.

2010 metais A. Berzinis buvo išrinktas į Seimą.