"Seimas neleido vykdyti baudžiamojo persekiojimo, vadinasi baudžiamasis procesas toliau yra negalimas. Logiškas žingsnis būtų perduoti surinktą medžiagą Seimui", - sakė jis.

Pasak G.Jasaičio, Seimas dabar pats galės įvertinti, ar parlamentarai pažeidė priesaiką, Konstituciją, ar tik etiką.

Seimui bus perduoti ir tie parlamentarų telefoninių pokalbių su verslininkais įrašai, kurių klausė Seimo specialioji tyrimo komisija, svarsčiusi trijų Seimo narių imuniteto panaikinimo klausimą. Pati komisija savo išvadoje rekomendavo leisti įtariamus parlamentarus patraukti baudžiamojon atsakomybėn.

Komisijos pirmininkas Algimantas Salamakinas anksčiau teigė, jog kai kurie iš įtariamų parlametarų supainiojo viešuosius ir privačiuosius interesus.

Komisijos pirmininko pavaduotojas Raimondas Šukys antradienį neatmetė galimybės, jog korupcija įtariamiems parlamentarams gali būti inicijuota apkalta, jeigu nebus leista jų patraukti baudžiamojon atsakomybėn.

Tuo tarpu, Seimo Etikos ir procedūrų komisijos pirmininkas Algimantas Salamakinas, vadovavęs prokuratūros prašymą nagrinėjusiai Seimo laikinajai tyrimo komisijai, mano, jog yra pagrindo inicijuoti apkaltą tik vienam V.Kvietkauskui.

"Kiti du iki apkaltos netempia", - žurnalistus tikino A.Salamakinas.

Jo nuomone, V.Andriukaičio ir A.Vidžiūno elgesys gali būti vertinamas tik Etikos ir procedūrų komisijoje.

A.Salamakinas taip pat pažymėjo, jog už kai kurias savo kalbas su verslininkais V.Andriukaitis ir A.Vidžiūnas galėtų "gauti barti" nuo savo partijų ir frakcijų.

Etikos ir procedūrų komisijos pirmininkas pakartojo esąs už tai, jog teisėsaugos slapta įrašyti parlamentarų pokalbiai su verslininkais būtų paviešinti.

Antradienį Seimo nariai nepritarė visų trijų parlamentarų įtariamų galimu kyšio ėmimu Vytauto Kvietkausko, Vytenio Andriukaičio ir Arvydo Vidžiūno patraukimui baudžiamojon atsakomybėn. Iš karto po balsavimo V.Andriukaitis pareiškė atsisakąs Seimo nario mandato ir dalyvaus tyrime kaip paprastas pilietis, socialdemokratas.

G.Jasaitis žurnalistams teigė, jog kol kas tai tėra deklaracija ir prokuratūra nėra informuota apie mandato atsisakymą.

G.Jasaitis nekomentavo, ar Seimui ketinamoje perduoti medžiagoje yra minima ir daugiau parlamentarų.

"Kai perduosime tą medžiagą, jūs matysite visą apimtį", - pažymėjo jis.

Generalinė prokuratūra dar turi priimti formalų sprendimą dėl negalimumo tęsti trijų parlamentarų baudžiamąjį persekiojimą.

Sprendimą dėl to prokuratūra ketina priimti po to, kai "Valstybės žiniose" bus paskelbtas Seimo sprendimas neleisti jų patraukti baudžiamojon atsakomybėn.