Išgirdęs D.Grybauskaitės pareiškimą apie Vyriausybėje vykstančią įkaitų dramą, A.Valinskas sulaužė koalicijos partneriams duotą pažadą nekritikuoti šalies vadovės.

„Atvirai kalbant, kai nėra jokių naujų argumentų, tada leidžiama ta pati seniai įtrūkusi plokštelė”, – į naują žodžių mūšį su šalies vadove įsivėlė A.Valinskas.

Vienas toks mūšis A.Valinskui jau kainavo postą. Boba pavadinta prezidentė nesutiko svarstyti A.Valinsko kandidatūros į kultūros ministrus, kai trauktis iš šio posto Tautos prisikėlimo partija privertė Remigijų Vilkaitį.

Šįkart kalbėdamas apie prezidentės priekaištus aplinkos ministrui A.Valinskas rinkosi kitą žodyną, bet jame D.Grybauskaitei buvo ne mažiau priekaištų: „Tai labiau moteriška nuomonė nei vadovės pozicija, kuri ir vėl paremta tik emocijomis.”

Jis neabejojo, kad ne pirmą sykį iš Prezidentūros pakilęs debesis ir šįkart nuslinks nuo G.Kazlausko galvos: „Gal geriau prezidentė vasarą pailsėtų. Mes nelaikome nė vienos koalicijos partnerės ar visos Vyriausybės jokiais įkaitais. Jeigu kas nors ir gali jaustis įkaitais šioje koalicijoje, tai nebent mes.”