„Tiesą pasakius, labai jaudinuosi. Man šitas apdovanojimas buvo labai netikėtas. Matote, kaip jaudinuosi, iš tiesų negaliu net kalbėti... Tiesiog galbūt labai malonu yra būti pripažintai Lietuvoje. Ir kad čia negalioja tas pasakymas, kad savo šalyje nebūsi pranašu, aš jaučiuosi iš tikrųjų per jauna gauti tokius apdovanojimus ir niekada nedirbau dėl to, bet turbūt mano biografija taip klostėsi, kad aš turėjau dirbti ir būti čia, nežiūrint į tai, kad mokiausi Maskvoje, grįžau į Lietuvą, nes turėjau viduje mintį dirbti Lietuvai. Ir šiandien ta diena, kai Lietuva mane įvertino“, - jaudindamasi kalbėjo choreografė A.Cholina. Atsiimti apdovanojimo ji atvyko su šeima.

Bene didžiausias šeimos ir draugų būrys sveikino režisierę D. Ibelhauptaitę, būryje buvo ir dirigentas Gintaras Rinkevičius su žmona.

„Apdovanojimas nepaprastai reikšmingas ne tik tai man, bet ir visam „bohemiečių“ kolektyvui. Tai mūsų darbo įvertinimas ypatingai tada, kai galbūt valstybė ir ministerija mus nelabai myli, tai, kad mes gauname šitą apdovanojimą, suteikia mums vilties, kad tai, ką darome, yra reikalinga Lietuvai ir svarbiausia – jauniems žmonėms“, - kalbėjo D. Ibelhauptaitė.

Valstybiniais ordinais buvo apdovanoti ir rezistenciniame pasipriešinimo judėjime dalyvavę asmenys

„Labai išdidžiai vertinu apdovanojimą“, - sakė Vyčio apygardoje Panevėžio rajone ryšininke buvusi Alfonsa Ulienė. Susigraudinusi moteris sakė, kad svarbiausia – jog visi lietuviai liktų šalyje.

Sveikindama susirinkusius prezidentė pažymėjo, kad apdovanotieji savo darbais stiprina šalie valstybingumą ir linkėjo jiems naujų darbų, ambicingų sumanymų.

Dekretu šalies vadovė ordino "Už nuopelnus Lietuvai" Didįjį kryžių skyrė NATO Parlamentinės Asamblėjos prezidentui, Vokietijos Bundestago nariui Karlui Alfredui Lamersui, kaip aktyviam Lietuvos transatlantinės integracijos bei Lietuvos ir Vokietijos tarpvalstybinių santykių rėmėjui.

Ordino "Už nuopelnus Lietuvai" Riterio kryžiais apdovanoti Lenkijos Seimų apskrities viršininkas Ryszardas Grzybowskis, kuris plėtoja vietos lietuvių ir lenkų bendruomenių santykius, ir Krokuvos Vavelio karališkosios pilies Valstybinių meno rinkinių pirmasis direktoriaus pavaduotojas Jerzy Tadeuszas Petrusas, kaip aktyvus Valdovų rūmų Vilniuje atkūrimo ir eksponatų konsultantas.

2011 metais Europos moterų šachmatų čempionate auksą iškovojusiai V.Čmilytei skirtas ordino "Už nuopelnus Lietuvai" Karininko kryžius, Mikalojaus Konstantino Čiurlionio kūrybos populiarintojui, jo proanūkiui R.Zubovui, D.Ibelhauptaitei, J.Statkevičiui, A.Cholinai - ordino "Už nuopelnus Lietuvai" Riterio kryžiai.

Apdovanojimą prezidentė šiemet skyrė ir vienam medikui - Kauno klinikų Gastroenterologijos klinikos vadovui Limui Kupčinskui skirtas Lietuvos didžiojo kunigaikščio Gedimino ordino Riterio kryžius, taip pat dviem muitininkams: Riterio kryžius skirtas Muitinės kriminalinės tarnybos direktoriui Sauliui Urbanavičiui, Lietuvos didžiojo kunigaikščio Gedimino ordino medalis - Muitinės kriminalinės tarnybos Vilniaus skyriaus vyriausiajam tyrėjui Vitalijui Popkovui.

Iš viso apdovanojimai Valstybės dienos proga skirti 23 asmenims. Trečiadienį apdovanojimus atsiėmė ir anksčiau jais apdovanoti krepšininkai, kurie 2010 metais pelnė bronzos medalius Pasaulio vyrų krepšinio čempionate.