Kartu su dukterimis buvo pakrikštyta ir P.Mickevičiaus 27 metų žmona estė Emilija. Saboniai buvo Mickevičių dukterų krikšto tėvai. Emilijos krikštatėviais tapo žinomas Lietuvos mikrochirurgas vilnietis Kęstutis Vitkus su žmona Daiva.

A.Sabonio bičiulis P.Mickevičius "Lietuvos rytui" sakė, kad krikštyti dukteris ir žmoną Kretingos bažnyčioje jam pasiūlė Saboniai, kurie jau ne vienerius metus bendrauja su Kretingos pranciškonais.

Dėl krikšto apeigų su Kretingos bažnyčia Saboniai pradėjo tartis jau prieš mėnesį. Lietuvos krepšinio žvaigždės ir brolių pranciškonų draugystė prasidėjo tada, kai pranciškonai Palangoje pašventino krepšininkui priklausantį viešbutį "Pušų paunksmėje".

Iš pradžių krikšto diena buvo numatyta šeštadienį. Bet prieš savaitę buvo nuspręsta ją atkelti diena anksčiau. Dėl to klebonui R.Brundzai penktadienį teko nutraukti Neringoje, Pervalkos gyvenvietėje, vykusias rekolekcijas ir grįžti į Kretingą.

Kaip vakar "Lietuvos rytui" papasakojo P.Mickevičius, apeigas perkelti į penktadienį buvo nuspręsta norinti išvengti viešumo ir visuomenės dėmesio. Dėl tos pat priežasties krikštui buvo pasirinktas mažas Žemaitijos miestas. Paslaptimi laikomų krikštynų apeigas stebėjo vos kelios tuo metu bažnyčioje buvusios moterys.

Krikštynų dalyviai prie Kretingos bažnyčios atvažiavo apie 16 valandą, tuoj po pirmųjų Lietuvos rinktinės rungtynių Europos čempionate Turkijoje su Ukrainos rinktine. Negausūs krikšto apeigų dalyviai atvyko dviem automobiliais. Ypač daug keleivių tilpo erdviame A.Sabonio visureigyje.

Netikėtai pasirodęs aukštaūgis krepšininkas kiek sutrikdė iš bažnyčios mašinų stovėjimo aikštelės besirengiančius išvažiuoti vestuvininkus.

Norėdamas išvengti smalsių vestuvininkų dėmesio, A.Sabonis skubiai nužingsniavo bažnyčios link ir keletą minučių vienas vaikščiojo po šventorių.

Netrukus prie A.Sabonio priėjo kiti krikštynų dalyviai, ir visi patraukė į bažnyčios raštinę. Ten Mickevičiai netikėtai turėjo apsispręsti dėl krikšto vardų suteikimo.

Kaip sakė lietuvis verslininkas, jo dukterys ir žmona buvo išsirinkusios Marijos, Onos ir Kristinos vardus. Tačiau klebonas R.Brundza paaiškino, kad tikrieji P.Mickevičiaus dukterų ir žmonos vardai yra šventi, todėl atskirus krikšto vardus suteikti nėra būtina.

Krikštynų apeigoms Kretingoje atlikti buvo reikalingas net Apaštalinio Sosto nunciatūros sutikimas. Katalikai sakramentus turi atlikti savo parapijose.

Pagal Katalikų bažnyčios kanonų teisę, kitoje parapijoje sakramentą suteikiantis kunigas turi gauti tos vyskupijos vyskupo leidimą. Sakramentą suteikiant užsienyje gyvenančiam katalikui yra būtinas apaštalinės nunciatūros sutikimas.

Į Kretingą atvykę Mickevičiai atsivežė Apaštalinio Sosto nunciatūros Lietuvos, Latvijos ir Estijos šalims sutikimą, kad Taline gyvenantys katalikai būtų krikštijami Kretingoje.

Nunciatūra davė leidimą vienu metu krikštyti ir dukteris, ir jų motiną. Anksčiau P.Mickevičius ketino dukterų ir žmonos krikštui parinkti skirtingas dienas.

Nunciatūros sutikimo lietuviui verslininkui reikėjo ir pernai vasarą tuokiantis su Krikšto sakramento nepriėmusia este Emilija Vill.