Už tokį komisijos išvados projektą balsavo 7, prieš 4 ir 1 komisijos narys susilaikė.

Komisija parengė atitinkamą Seimo rezoliucijos projektą bei pažymą, kurioje teigiama, jog visi trys parlamentarai patys išreiškė pageidavimą panaikinti jų Seimo nario neliečiamybę, idant jie galėtų bendradarbiauti su teisėsaugos institucijomis.

Siūlymą patenkinti Generalinės prokuratūros prašymą palaikė socialliberalai Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininkas Alvydas Sadeckas bei Antikorupcijos komisijos pirmininkė Nijolė Steiblienė, liberalcentristas Algis Kašėta, konservatorius Jurgis Razma, liberaldemokratas Henrikas Žukauskas, Valstiečių ir Naujosios demokratijos partijų frakcijos narys Kazys Bobelis bei mišrios Seimo narių grupės atstovas Vytautas Zabiela.

Prieš išvados projektą pasisakė komisijos pirmininkas socialdemokratas Algimantas Salamakinas, taip pat jo partijos kolegos Nikolajus Medvedevas ir Giedrė Purvaneckienė bei liberalcentristas Raimundas Šukys.

Pasak A. Salamakino, šie komisijos nariai mano, kad kyšio ėmimu įtariami Seimo nariai pažeidė etiką arba sumaišė viešuosius ir privačius interesus, tačiau yra įsitikinę, kad baudžiamoji byla nepasieks teismo.

Socialdemokratas Juozas Bernatonis balsuodamas susilaikė. Tiesa, balsuojant atskirai dėl kiekvieno parlamentaro, jis prieštaravo, kad būtų panaikintas A.Vidžiūno asmens neliečiamumas.

Anot A. Salamakino, kadangi parlamentarai geranoriškai sutinka padėti teisėsaugos institucijoms, "nei namų areštas, nei pasižadėjimas neišvykti neturėtų būti taikomi". Tačiau komisija siūlo leisti atlikti kratas ir dokumentų poėmius.

Pirmadienį vakare visi 12 komisijos narių ketina pasirašyti po pažyma. Ją ir atitinkamus rezoliucijų projektus dėl kiekvieno iš trijų parlamentarų Seimui numatoma pateikti antradienio plenariniame posėdyje.

Diskusijoje dėl rezoliucijos projekto galės dalyvauti komisijos pranešėjas, Seimo narys, kurio klausimas sprendžiamas, ar kitas jo įgaliotas Seimo narys ir ne daugiau kaip po du Seimo narius, pasisakančius "už" ir "prieš".

Kiekvienas rezoliucijos projektas galės būti priimtas, jei už jį balsuos daugiau kaip pusė visų Seimo narių, t. y. bent 71 parlamentaras.

Beje, galimai korupcija įtariami Seimo nariai taip pat galės balsuoti, ar pritarti komisijos siūlymui leisti juos patraukti baudžiamojon atsakomybėn.

Generalinė prokuratūra įtaria, kad iš bendrovės "Rubicon group" vadovo Andriaus Janukonio už įtaką teisės aktų priėmimo procesui socialdemokratas Vytenis Andriukaitis paėmė 95 tūkst. litų, socialliberalas Vytautas Kvietkauskas - 25 tūkst. litų, konservatorius Arvydas Vidžiūnas - 40 tūkst. litų kyšius.

Visi trys Seimo nariai kategoriškai neigia ėmę kyšius, juos neigia davęs ir A.Janukonis, kuriam yra pateikti įtarimai dėl papirkimo.

Seimo laikinoji tyrimo komisija penktadienį susipažino su STT ir Generalinės prokuratūros pateiktais įrodymais, taip pat išklausė slapta įrašytus parlamentarų pokalbius. Šeštadienį komisija išklausė korupcija įtariamus parlamentarus.

Didžiausia 53 narius turinti valdančioji Socialdemokratinės koalicijos frakcija kol kas nėra apsisprendusi, ar leisti patraukti baudžiamojon atsakomybėn korupcija įtariamus parlamentarus, tarp jų vieną socialdemokratų lyderių V.Andriukaitį.

Pirmadienį surengtame frakcijos posėdyje diskutuota apie galimą sprendimą, bet galutinai dėl to ketinama apsispręsti antradienį, kai bus pateikta komisijos išvada.

Pasak BNS šaltinių frakcijoje, pirmadienį įvykusiame posėdyje buvo raginimų "nutraukti tą avantiūrą" ir siūlyti prezidentui atleisti STT vadovą V.Junoką.

V.Junokas pirmadienį žurnalistams teigė neketinantis pats atsistatydinti, jeigu įtarimai parlamentarams nepasitvirtins.