Pasitarimas, kuriame aptartos prieš aštuonerius metus dviejų savivaldybių ir aukštųjų mokyklų partnerystės pagrindu įkurto, bet realiai neveikiančio Parko atgaivinimo idėjos, dalyvavo Kauno ir Birštono merai, LKKA bei KTU rektoriai.

"Birštono savivaldybei taip pat svarbus šio Parko atgaivinimas. Deja, kol kas jis nėra gyvybingas. Birštonas tampa puikia vieta aktyviam poilsiui ir laisvalaikiui, tačiau šiuo metu labiausiai jis garsėja savo sanatorijomis. Neabejoju, kad Rekreacijos, turizmo ir sporto mokslo parko veikla būtų svarbi mūsų vystomiems projektams", - sakė Nijolė Dirginčienė.

Viešoji įstaiga Rekreacijos, turizmo ir sporto mokslo parkas yra pelno nesiekianti organizacija, veikianti švietimo, mokslo, kultūros, sporto ir kitose panašiose srityse ir viešai teikianti šių sričių paslaugas visuomenės nariams. Ji įkurta 2003 metais. Tarp Parko steigėjų yra Kauno ir Birštono savivaldybės, Lietuvos kūno kultūros akademija, Kauno technologijos universitetas, ISM Vadybos ir ekonomikos universitetas.

S. Dariaus ir S. Girėno sporto centro direktorius, LKKA Tarybos narys Vytas Snarskis pritaria, kad Parkas svarbus ne tik Kaunui.

"Tačiau turėtume aiškiai apibrėžti, kokias paslaugas jis teiks. Norėtųsi, kad tai nebūtų dar vienas "popierinis" projektas. Be to, atgaivinant Parko veiklą, galima ieškoti ir sąlyčio taškų, kaip geriau panaudoti S. Dariaus ir S. Girėno sporto centro bazę", - sakė V. Snarskis.

Kauno miesto meras Rimantas Mikaitis domėjosi Lietuvos kūno kultūros akademijos specialistų patirtimi ir rengiamomis sveikatinimo bei sporto strategijomis, taip pat kvietė akademinę bendruomenę aktyviau dalyvauti S. Dariaus ir S. Girėno sporto centro veikloje.

"Norėtume, kad Kauno sporto halė ir greta esantis stadionas būtų kuo plačiau prieinami visuomenei. Tikiuosi, kad aukštosios mokyklos aktyviai dalyvaus sporto centro veikloje", -sakė R. Mikaitis.