Įtariama, kad Seime "Rubicon group" interesus atstovavo socialdemokratas Vytenis Andriukaitis, socialliberalas Vytautas Kvietkauskas bei konservatorius Arvydas Vidžiūnas.

Tėvynės sąjungos - konservatorių frakcijos seniūnas Andrius Kubilius pateiktus įtarimus frakcijos seniūno pavaduotojui A. Vidžiūnui vadina absurdiškais. "Pirmas dalykas, aš netikiu, kad Arvydas Vidžiūnas būtų ėmęs kyšius ar dalyvavęs korupciniuose veiksmuose. Be to, mes esame nedidelė frakcija opozicijoje, todėl ne mes darome sprendimus, todėl manyti, kad mus verta papirkinėti dėl kokių nors įstatymų - visiškas nesupratimas politinės realybės", - dėstė A. Kubilius.

"Negaliu atmesti to supratimo, kad mes matom kažkokio tai "Strekoza" antro ar trečio plano įgyvendinimą, kuriame dalyvauja ir teisėsaugos institucijos, pačios to nesuprasdamos ir nesuvokdamos", - DELFI sakė konservatorių lyderis.

A.Kubiliaus nuomone, pastaraisiais teisėsaugos institucijų veiksmais yra kompromituojamos būtent tos partijos, kurios aktyviai rėmė buvusio prezidento Rolando Pakso apkaltą.

Socialdemokratų frakcijos seniūnė Irena Šiaulienė situaciją komentavo kukliau. Jos nuomone, atsakymus į visus klausimus padiktuos pati įvykių eiga.

Ji nenorėjo vertinti ir frakcijos nario įtarinėjimų korupciniais ryšiais galimos įtakos visai partijai. Frakcijos seniūnė V.Andriukaitį vadino garbingu politiku ir sveikino jo priimtą sprendimą sustabdyti įgaliojimus frakcijoje.

Seimo rūmų koridoriuje žurnalistų kalbintas premjeras Algirdas Brazauskas teigė, kad V.Andriukaitis "nėra visa socialdemokratų partija", nes ją sudaro apie 13 tūkst. narių, todėl svarstyti padarinius visam partijos įvaizdžiui nėra prasmės.

Naujosios sąjungos (socialliberalų) frakcijos narė, Seimo Antikorupcijos komisijos pirmininkė Nijolė Steiblienė DELFI sakė, kad "tai kas vyksta, kenkia ne atskiroms frakcijoms, o visam šios kadencijos Seimui". "Mes dažnai sakome "Seimas" net neįvardindami konkrečių asmenų. Netgi tose situacijose, kai mes, pavyzdžiui, sakome, kad "mes nebalsavome", na ir kas - Seimas priėmė".

N.Steiblienės nuomone, dalis Seimo narių nesuvokia, kokia žala padaryta visiems parlamentarams.