Š.Skučo vietą užims Natalija Digrienė, dirbanti savivaldybės Kontrolės ir audito tarnyboje.

Tiesa, oficialiai Š. Skučas dar neatleistas. Meras Artūras Zuokas pranešė, kad kontrolierius oficialiai serga ir į savivaldybę pristatė nedarbingumo lapelį. Taigi Š. Skučas atleistas galės būti tik tada, kai oficialiai pasveiks.

Dėl nedarbingumo atliks tyrimą

Tačiau kontrolieriaus liga A. Zuokui sukėlė įtarimų. Esą viena poliklinika „ligų nerado“ ir atsisakė išduoti nedarbingumo pažymėjimą. Tuomet, anot mero, Š. Skučas savo pasiligojimą įrodė kitoje sveikatos priežiūros įstaigoje. A. Zuoko teigimu, dėl kontrolieriaus ligos bus atliktas tyrimas.

Savivaldybės tarybos Kontrolės komiteto nuomone, kontrolierius dirbo aplaidžiai. Š. Skučas esą ne sykį be pateisinamos priežasties nebuvo darbe, sistemingai nesilaikė darbo drausmės, neužtikrino, kad jo pavaldiniai laikytųsi darbo laiko drausmės bei aplaidžiai atliko kontrolieriaus pareigas.

„Manome, kad padarytas šiurkštus nusižengimas valstybės tarnautojo pareigoms ir valstybės tarnautojo etikos principams“, - DELFI praėjusią savaitę sakė šio komiteto pirmininko pavaduotoja Indrė Jakaitytė.

Pats Š. Skučas tvirtina esąs atleistas neteisėtai. Jis DELFI teigė, kad Kontrolės komiteto sprendimas, kuriuo pritarta jo atleidimui, priimtas pažeidžiant įstatymus. Mat komitetas, kurio vadovą skiria opozicija, vis dar yra be pirmininko – į šį postą dusyk siūlytas konservatorius Vidas Urbonavičius, tačiau miesto taryba jo kandidatūrą atmetė.

Anot Š. Skučo, komiteto posėdyje sprendimas buvo priimtas esant lygioms balsų proporcijoms. Tuomet lemiamas žodis, kontrolieriaus teigimu, tenka komiteto pirmininkui. Š. Skučo žodžiais, to ėmėsi I. Jakaitytė, tačiau ji, kaip komiteto pirmininko pavaduotoja, neturėjo tokių įgaliojimų.

Pati I. Jakaitytė DELFI teigė, kad kontrolierius pateikia neteisingus duomenis, o komitetas sprendimą dėl jo atleidimo priėmė paprasta balsų dauguma. Anot jos, už Š. Skučo atleidimą balsavo 3 komiteto nariai iš 5.

Kontrolierius taip pat tvirtina, jog jo atleidimas tiesiogiai susijęs su dabartinei miesto valdžiai neįtinkančiais auditais.
Savo atleidimą Š. Skučas veikiausiai skųs teismui.