V.Andriukaitis teigė atsisakąs ir parlamentaro neliečiamybės. “Jeigu reikės, galėčiau sutikti ir su tuo, kad būtų galima atsisakyti Seimo nario mandato”, - parlamentarams teigė V.Andriukaitis.

Ketvirtadienį Seime generalinio prokuroro pavaduotojas Gintaras Jasaitis paprašė Seimo sutikti leisti patraukti baudžiamojon atsakomybėn tris parlamentarus – socdemą V.Andriukaitį, socialliberalą V. Kvietkauską ir konservatorių A.Vydžiūną, kurie įtariami paėmę kyšius.

Ketvirtadienį generalinio prokuroro pavaduotojui Gintarui Jasaičiui paprašius Seimo leisti patraukti V.Andriukaitį baudžiamojon atsakomybėn dėl įtarimų paėmus kyšį, V.Andriukaitis pareiškė prieš tris savaites perdavęs teisėsaugos institucijoms informaciją apie galimai apgaulingą "Williams International" veiklą. "Galbūt vėliau aš to negalėsiu padaryti", - sakė jis.

V.Andriukaitis posėdyje anglų kalba citavo neįvardyto liudytojo teiginius, jog amerikiečių bendrovė "suklaidino ir apgavo visus lietuvius".

"Mažeikių naftos" privatizavimo aplinkybes tyrusiai parlamentinei komisijai V.Andriukaitis yra pareiškęs, jog "Williams International" yra korumpuota kompanija.

"Aš nesu ėmęs nė cento kyšio, nesu balsavęs už pinigus ir nesu susijęs nė su jokia verslo struktūra", - teigė konservatorius A.Vidžiūnas, prašydamas Seimo leisti jį patraukti baudžiamojon atsakomybėn.

A.Vidžiūnas taip pat pareiškė sustabdąs savo įgaliojimus opozicinėje Tėvynės sąjungos - konservatorių frakcijoje ir Tėvynės sąjungoje.

V.Kvietkauskas pareiškė "atmetąs tuos kaltinimus", siekdamas juos su artėjančiais Seimo rinkimais.

"Gal dabar jau kas nors nori įsiteikti būsimiems tautos gelbėtojams parodant švarias ir nešvarias partijas", - sakė V.Kvietkauskas, kuris anksčiau sustabdė savo narystę valdančiojoje Naujoje sąjungoje.

Korupcija įtariamas Seimo pirmininko pavaduotojas socialdemokratas Vytenis Andriukaitis taip pat atmetė įtarimus ir pareiškė atsisakąs visų parlamente užimamų pareigų.

"Man čia daug klaustukų ir abejonių", - sakė jis apie prokuratūros pateiktą medžiagą.

Nepaisant to, V.Andriukaitis paprašė Seimo kuo greičiau panaikinti jo neliečiamybę.

Seimas dar turi priimti formalų sprendimą dėl V.Andriukaičio atleidimo iš šių pareigų. V.Andriukaitis taip pat pasakė esąs pasiryžęs esant reikalui atsisakyti ir parlamentaro mandato.

Seimas ketvirtadienį ketina sudaryti 12 asmenų parlamentinę komisiją, kuri turės pateikti išvadą dėl prokuratūros prašymo.

Galutinį sprendimą dėl to priims Seimas. Leidimas patraukti įtariamus parlamentarus bus duotas, jeigu tam pritars ne mažiau kaip 71 Seimo narys.