Už J. Kaminskio paskyrimą vicemeru balsavo 34 tarybos nariai, prieš - 10.

J. Kaminskis jau antrą kartą tampa Vilniaus vicemeru. Kuomet mero poste Vilių Navicką pakeitė Raimundas Alekna, LLRA atstovas tapo mero pavaduotoju. Tada beveik neabejota, kad taip konservatoriai atsilygino lenkams už R. Aleknos palaikymą, tačiau nė viena pusė to nepatvirtino.

Tiesa, tuomet lenkai oficialiai neprisijungė prie konservatorių vadovaujamos valdančiosios koalicijos – LLRA save vadino „konstruktyvia opozicija“.

60 proc. priedu prie algos džiaugėsi tik mėnesį

Priimant į valdančiąją koaliciją 9 miesto tarybos narius turinčią LLRA, Darbo partijai tenka užleisti postus. Trečiadienį „darbietis“ Gintaras Tamošiūnas neteko savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojo posto – ši kėdė atiduota LLRA atstovei Editai Tamošiūnaitei.

Už G. Tamošiūno atleidimą iš posto balsavo 31 tarybos nariai, prieš - 11.

Gintaras Tamošiūnas
G. Tamošiūnas šiame poste išdirbo tik kiek daugiau kaip mėnesį. Tiesa, nuo pat pirmos darbo dienos jam mokėta alga su 60 proc. priedu už papildomą krūvį. Į Darbo partiją jis įstojo prieš tai, kai buvo pasiūlytas į šias pareigas.

Darbo partijos frakcijos vadovas Šarūnas Birutis patvirtino, kad G. Tamošiūno atleidimas – tiesioginė LLRA priėmimo į valdančiųjų gretas pasekmė. Už per mėnesį nuveiktą darbą „darbietį“ gyrė tiek jo partijos bendražygiai, tiek meras Artūras Zuokas.

Kandidatavo su V.Tomaševskiu

Mero žodžiais, bent jau pavardės savivaldybėje keičiasi nežymiai. Mat į G. Tamošiūno vietą teikiama savivaldybės Kūno kultūros ir sporto skyriui šiuo metu vadovaujančios E. Tamošiūnaitės kandidatūra. Ją į šias pareigas pasiūlė LLRA. Ji dalyvavo šiemet vykusiuose savivaldos rinkimuose ir kandidatavo į Vilniaus tarybą po Valdemaro Tomaševskio bloko vėliava.

Edita Tamošiūnaitė
„Manau, kad mano įgyta patirtis ir kompetencijos leis tinkamai atlikti pareigas“, - prieš balsavimą dėl savo paskyrimo sakė E. Tamošiūnaitė.

Ji savivaldybėje dirba nuo 2007 m. Anksčiau valdininkė eilę metų darbavosi švietimo sektoriuje, vadovavo vienai iš Vilniaus rajono mokyklų.

„Darbiečiams“ lieka vienas administracijos direktoriaus pavaduotojo postas, kurį šiuo metu užima šios partijos delegatas Ritas Vaiginas. Kitas administracijos direktoriaus pavaduotojas – Jonas Urbanavičius, pasilikęs šiose pareigose dar nuo ankstesnės kadencijos miesto tarybos. J. Urbanavičius po rinkimų pakeitė politines pažiūras ir iš konservatorių perbėgo pas socialdemokratus, kurie jį ir delegavo į šį postą.