Po keliolika minučių užtrukusio pokalbio ir G. Jasaitis, ir Č. Juršėnas atsisakė komentuoti prašymo turinį.

Neoficialiai kalbama, kad pateiktame prašyme minima sveikatos ir apsaugos ministro Juozo Oleko pavardė. Šios informacijos G. Jasaitis nei paneigė, nei patvirtino.

"Tokia yra procedūra - kai generalinis prokuroras skaito pranešimą Seime, tada viskas paviešinama", - paaiškino G. Jasaitis.

Seime perskaičius prašymą bus paskelbta pertrauka, po kurios turėtų būti sudaryta Seimo komisija, nagrinėsianti parlamentarų neliečiamybės atėmimo klausimą. Manoma, kad komisiją sudarys 12 parlamentarų.

Tiek G.Jasaitis, tiek Č.Juršėnas žurnalistams atsisakė įvardinti prašyme minimų parlamentarų pavardes.

Kaip teigiama trečiadienį išplatintame Generalinės prokuratūros pranešime, G. Jasaičio perduotame dokumente pateikiami esminiai faktai baudžiamojoje byloje pagal požymius nusikalstamų veikų, kurios numatytos septyniuose Baudžiamojo kodekso straipsniuose. Tyrimas atliekamas dėl UAB "Rubikon" didelės vertės svetimo turto įgijimo apgaule, patikėto turto iššvaistymo, neteisėtos juridinio asmens veiklos, nusikalstamu būdu įgytų pinigų legalizavimo, neteisingų duomenų apie pajamas, pelną ir turtą pateikimo, apgaulingo buhalterinės apskaitos tvarkymo ir valstybės tarnautojų papirkimo.

Ši baudžiamoji byla Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) Vilniaus valdyboje buvo pradėta kovo 4 dieną.

Prieš porą savaičių paaiškėjo, kad Specialiųjų tyrimų tarnyba turi operatyvinės medžiagos apie kelių Seimo narių korupcinius ryšius su "Rubicon group" valdybos pirmininku Andriumi Janukoniu. Verslininkas esą darė įtaką kai kurių įstatymų pakeitimams, o už tai atsiskaitė pinigais.

"Jeigu pamentate, "Rubicon group" vadovui Andriui Janukoniui yra inkriminuotas papirkimas. Tai viskas, ką aš galiu pasakyti", - žurnalistams sakė G.Jasaitis, atsisakęs komentuoti, kuo yra įtariami parlamentarai.

G. Jasaitis neatskleidė, ar ketvirtadienio posėdyje Seimo nariams bus duodami paklausyti politikų ir A. Janukonio telefoninių pokalbių įrašai.

Žiniasklaida anksčiau pranešė, kad tarp įtariamųjų parlamentarų yra Seimo vicepirmininkas socialdemokratas Vytenis Andriukaitis, socialliberalas Vytautas Kvietkauskas, konservatorius Arvydas Vidžiūnas, Liberalų ir centro frakcijos seniūnas Eligijus Masiulis bei jo partijos kolega, Seimo vicepirmininkas Gintaras Steponavičius.

Tačiau, neoficialiais duomenimis, Generalinės prokuratūros prašyme gali būti nurodytos tik keturios arba trys pavardės. Teigiama, kad iš galimai įtariamų politikų sąrašo išbraukti abu liberalcentristai.