Kaip DELFI teigė kultūros ministro atstovė spaudai Vaiva Gogelienė, susitarime su PST numatyta, kad būtinuosius darbus reikia atlikti per 18 mėnesių nuo tos dienos, kai bus sutvarkyta visa dokumentacija.

Per pusantrų metų PST turės atlikti svarbiausius darbus: užbaigti pirmąją rūmų dalį, įrengti šildymo, vėsinimo bei vėdinimo sistemas, įrengti technologinę įrangą, nuotekų tinklus, priešgaisrinę sistemą. Statybininkai taip pat privalės užbaigti kai kurių rūmų patalpų interjero įrengimą bei nudirbti, anot ministro įsakymo, „bendrastatybinius darbus“.

Kultūros ministerija teigia kol kas negalinti nurodyti, kiek valstybei kainuos taikios skyrybos su PST. „Numatyti darbai bus patikslinti ir jų kaina paaiškės atlikus projekto atskyrimą bei jo techninę bei finansinę ekspertizę“, - sakė V. Gogelienė.

Nors PST Valdovų rūmuose šeimininkaus dar bent 18 mėnesių, naujas konkursas, kurio laimėtojui bus pavesta užbaigti statybas, veikiausiai bus skelbiamas jau kitais metais. Anot ministro atstovės, patvirtinus 2012 m. valstybės biudžetą bus matyti, kiek lėšų galima skirti šiam projektui, o netrukus po to turėtų paaiškėti ir naujojo konkurso data.

Paklausta, ar valstybė išsiteks į dabar numatytą bendrą 367 mln. litų kainą, pašnekovė teigė, jog dar anksti skaičiuoti.

„Sunku prognozuoti ir spėti tikslias būsimas statybos kainas. Kaip ir minėjau, turime sulaukti ekspertizės. Tuomet paaiškės konkreti informacija, reikalingos lėšos bei preliminari Valdovų rūmų statybų pabaiga“, - reziumavo V. Gogelienė.

DELFI primena, kad už Valdovų rūmus PST jau sumokėta 262 mln. litų. Bendra rūmų kaina nuo statybų pradžios išaugo daugiau nei trigubai, o pirkimo procedūros atliktos su šiurkščiais pažeidimais. Po tokių Valstybės kontrolės ir Viešųjų pirkimų tarnybos išvadų Vyriausybė nusprendė inicijuoti sutarties su PST nutraukimą. Tiesa, tai dar nereiškia, kad PST negalės dalyvauti naujame statybų konkurse.