V.Andriukaitis teigia, kad prieš kiekvienus rinkimus jis „apipilamas pamazgomis“.

Parlamentaras V.Andriukaitis, spaudoje minimas tarp korupcija įtariamų Seimo narių, kalbėdamas Lietuvos radijui, dar kartą pakartojo, jog sieks, kad tyrimas būtų atliktas kuo greičiau. Tam, pasak Seimo nario, jis yra sustabdęs savo įgaliojimus.

V.Andriukaitis melu vadina pranešimus, jog jis tariamai ėmęs kyšius iš vienos bendrovės vadovo.

Savo ruožtu A.Vidžiūnas, nors tvirtino esąs nekaltas, teigia, kad jo „vardas jau sugadintas“. Vidžiūnas mano, kad Seimas ir kitos institucijos turės ištirti ir įvertinti STT veiksmus prieš Prezidento rinkimus.

Generalinė prokuratūra prašymą leisti kelis parlamentarus patraukti baudžiamojon atsakomybėn laikinajam Seimo pirmininkui Česlovui Juršėnui ketina perduoti trečiadienį, 16 valandą. Apie tai Eltą informavo generalinio prokuroro pavaduotojas Gintaras Jasaitis. Jis teigė ketinąs prašymą atnešti pats.

Pagal galiojančią tvarką, siekdamas leidimo patraukti Seimo narį baudžiamojon atsakomybėn, generalinis prokuroras prašymą turi pateikti raštu, vėliau jį pristatyti Parlamento posėdyje. Tačiau generalinis prokuroras Antanas Klimavičius nuo šio pirmadienio išėjo atostogų, todėl prašymą Seimui perduos ir pristatys jo pavaduotojas.

Anot G. Jasaičio, prašyme bus paminėtos pavardės parlamentarų, kuriuos prašoma leisti patraukti baudžiamojon atsakomybėn, ir aprašytos jų nusikalstamos veikos.

Tačiau pareigūnas iki šiol neatskleidžia ne tik teisėsaugai užkliuvusių Seimo narių pavardžių, bet ir kiek jų bus nurodyta Generalinės prokuratūros prašyme.

Galimai įtariamų ėmus kyšius Seimo narių pavardės pirmą kartą oficialiai bus paviešintos tik tada, kai prašymas bus pristatomas Parlamento posėdyje. Artimiausias plenarinis posėdis numatytas ketvirtadienį.

Prieš porą savaičių paaiškėjo, kad Specialiųjų tyrimų tarnyba turi operatyvinės medžiagos apie kelių Seimo narių korupcinius ryšius su "Rubicon group" valdybos pirmininku Andriumi Janukoniu. Verslininkas esą darė įtaką kai kurių įstatymų pakeitimams, o už tai atsiskaitė pinigais.

A. Klimavičius iš Seimo tribūnos yra minėjęs, kad kyšininkavimu gali būti įtariami penki politikai. Pasak žiniasklaidos, tai yra Seimo vicepirmininkas socialdemokratas Vytenis Andriukaitis, socialliberalas Vytautas Kvietkauskas, konservatorius Arvydas Vidžiūnas, Liberalų ir centro frakcijos seniūnas Eligijus Masiulis bei jo partijos kolega, Seimo vicepirmininkas Gintaras Steponavičius.

Tačiau, neoficialiais duomenimis, Generalinės prokuratūros prašyme gali būti nurodytos tik keturios arba trys pavardės. Teigiama, kad iš galimai įtariamų politikų sąrašo išbraukti abu liberalcentristai.