Į krantą išmestas negyvas vyras rastas šeštadienį po pietų Smiltynės paplūdimyje, ties moterų pliažu. Kūną aptiko paplūdimyje budėjusios gelbėtojos.

Negyvas vyras vilkėjo mėlynas kelnes su petnešomis - kombinezoną, marškinėlius trumpomis rankovėmis. Jis apie 45-50 metų amžiaus.

Apie įvykį buvo informuota policija. Į įvykio vietą buvo išsiųsti pareigūnai.

Kol kas oficialiai nepatvirtinama, kad jūros Smiltynėje išmestas negyvas vyras G.Mincė. Uostamiesčio policija pradėjo tyrimą dėl neatpažinto lavono.

Tačiau rūbai, kuriuos vilkėjo jūros išmestas skenduolis atitinka tuos, kuriuos nelaimės metu vilkėjo buriuotojas. Bus laukiama, kol rastą skenduolį atpažins artimieji, nustatyta mirties priežastis.

Klaipėdos skęstančiųjų gelbėjimo tarnybos vyriausiasis specialistas Aleksandras Siakki tvirtino, jog pastaruoju metu uostamiesčio pliažuose nenuskendo ir nedingo nė vienas žmogus. Tačiau buvo manoma, jog iš jachtos iškritusio G.Mincės kūnas bus išmestas Melnragės ar Girulių paplūdimiuose.

Nelaimė Baltijos jūroje įvyko prieš savaitę. Karinių jūrų pajėgų Jūrų gelbėjimo koordinavimo centras pagalbos šauksmo sulaukė birželio 18-ąją 10 minučių po 10-os.

Buvo pranešta, kad Klaipėdos uosto prieigose, maždaug 2 kilometrai nuo kranto, iš jachtos „Marius BMW“ iškrito jos kapitonas. Esą vyras nesugebėjo išsilaikyti už jam mesto lyno bei išsinėrė iš gelbėjimosi liemenės. Nevaldomą laivą su 9 keleiviais vėjas nešė molo link.

Į įvykio vietą buvo išsiųsti Valstybės sienos apsaugos tarnybos laivas „Boomeranger“ bei Karinių oro pajėgų paieškos ir gelbėjimo sraigtasparnis, tačiau paieškos buvo bergždžios – iš jachtos iškritęs G.Mincė nebuvo rastas, gelbėtojams pavyko aptikti tik jo gelbėjimosi liemenę.

Pareigūnams įvykio liudininkai tvirtino, kad jachtos kapitonas bandė išgelbėti už borto iškritusį šunį.