Vilniaus universiteto Istorijos fakulteto Istorijos teorijos ir kultūros istorijos katedros docentė dr. Irena Vaišvilaitė sutiko patarinėti kultūros klausimais.

Patarėju užsienio politikos klausimais taps Lietuvos ambasadorius Italijoje Edminas Bagdonas.

Iki šiol buvo skelbiama, kad į šį postą bus kviečiamas ambasadorius Lenkijoje Dainius Degutis. Tačiau, spaudos teigimu, buvo suabejota kai kuriais jo praeities veiklos faktais. Ar diplomatui bus numatytos kokios nors pareigos V. Adamkaus komandoje, šiuo metu neskelbiama.

Buvęs Jungtinių Tautų Organizacijos darbuotojas žurnalistas Marius Lukošiūnas vadovaus Prezidento spaudos tarnybai. Agitacijos kampanijos metu jis dirbo rinkimų štabo atstovu spaudai. Kas bus naujasis V. Adamkaus atstovas spaudai, kol kas neaišku.

Liberalų ir centro sąjungos valdybos narys Darius Gudelis užims Prezidentūros sekretoriaus pareigas. Besiruošdamas darbui Prezidento komandoje, D. Gudelis praėjusią savaitę pasitraukė iš Anykščių rajono mero pareigų, kartu - iš Lietuvos savivaldybių asociacijos viceprezidento posto.

Leidyklos "Baltos lankos" vadovas Saulius Žukas patarinės kultūros klausimais visuomeniniais pagrindais. Anksčiau buvo teigiama, kad jam gali būti pasiūlyta patarėjo socialiniais klausimais vieta.

V. Adamkus dar prieš pirmąjį Prezidento rinkimų turą pareiškė, kad sėkmės rinkimuose atveju į patarėjus kvies tik patyrusius ir kompetentingus specialistus.

Tarp žmonių, kuriuos sėkmės atveju V. Adamkus žadėjo kviesti į savo komandą, taip pat buvo minimas buvęs jo patarėjas valstybės saugumo klausimais Rytis Muraška, Lietuvos agrarinės ekonomikos instituto Žemės ūkio politikos tyrimo skyriaus vyr. mokslinė bendradarbė Ramutė Naujokienė, Lietuvos jaunimo organizacijų tarybos prezidentas Mindaugas Kiznis, Panevėžio J. Balčikonio gimnazijos direktorius Raimondas Dambrauskas, advokatas Česlovas Okinčicas.