Praėjusių metų pabaigoje Seimas po ilgų ir gana aštrių diskusijų priėmė sprendimą į šventinių dienų sąrašą įtraukti gruodžio 24-ąją – Kūčias. Kai tik parlamente gimė ši idėja, iškart prabilta, kad galbūt Lietuvoje švenčių yra per daug ir reikėtų jį sutrumpinti, tai yra įtraukiant Kūčias iš jo išbraukti kokią nors esamą šventinę dieną. Centro dešinės partijų valdančioji koalicija ir konservatoriaus Andriaus Kubiliaus vadovaujama Vyriausybė siūlė atsisakyti gegužės 1-osios – Tarptautinės darbo šventės. Tačiau po debatų Seime apsispręsta gegužės 1-ąją palikti, o šventinių dienų sąrašą tiesiog papildyti Kūčiomis, bent kol kas neatsisakyti jokios ligšiolinės šventės.

Seimo Socialinių reikalų ir darbo komiteto (SRDK) pirmininkas Rimantas Dagys teigė nežinąs, ar tikslinga jau dabar skubinti diskusijas dėl šventinių dienų sąrašo peržiūros, nes šiuo metu yra ir kitų aktualesnių klausimų. Kita vertus, R.Dagys neatmeta, kad ateityje kai kurios iš siūlomų švenčių dar gali atsirasti laisvadienių sąraše, o kai kurios iš esamų bus išbrauktos. R.Dagys gana palankiai vertina galimybę Konstitucijos dieną turėti šventinių dienų sąraše. Tačiau, pasak jo, geriausiu atveju dėl to bus diskutuojama kitąmet, artėjant Konstitucijos priėmimo 20-mečiui.

Taip pat nerandama pritarimo ir dėl Vėlinių, lapkričio 2-osios, paskelbimo laisvadieniu. Anot R.Dagio, mirusiems pagerbti pakanka ir dabartinės lapkričio 1-osios – Visų šventųjų dienos.