Krašto apsaugos ministerijos generalinio inspektoriaus pavaduotojas pulkininkas Gintaras Veromėjus BNS sakė, jog iš 74 į Kauno infekcinę ligoninę paguldytų Inžinerinio bataliono karių 12 jau pirmadienį išleisti į dalinį, nepasitvirtinus įtarimams, jog kariai užsikrėtę salmonelioze.

Pasak G.Veromėjaus, iš 74 karių 12 yra nustatyta salmoneliozė, kiti kol kas yra tiriami, nes kariai į ligoninę buvo guldomi kilus mažiausiam įtarimui.

G.Veromėjus BNS sakė, jog kol kas nėra aišku, kokia yra susirgimo priežastis. Pasak jo, aiškinantis susirgimo salmonelioze priežastis yra paimti įvairūs mėginiai, atliekami laboratoriniai tyrimai.

Jo teigimu, yra kilę įtarimų, jog salmoneliozės židinys gali būti du dalinio valgyklos darbuotojai, kurie, kaip nustatyta, buvo salmoneliozės nešiotojai. Jie taip pat paguldyti į ligoninę ir yra tiriama, ar jie salmonelioze neužsikrėtė kartu su kariais.

Dalinio valgykloje po incidento atlikta dezinfekcija. Per praėjusį ketvirtadienį, penktadienį ir šeštadienį į Kauno infekcinę ligoninę buvo paguldyti 74 Inžinerinio bataliono kariai. Vieni kariai skundėsi pilvo, galvos skausmais, kiti buvo paguldyti profilaktiškai, jiems atlikti tyrimai.

Salmoneliozės užkratas galėjo išplisti per kiaušinius, pieno produktus. Praėjusį trečiadienį vakare kariai valgė bulvių plokštainį su padažu ir mišrainę su mėsa. Kitą dieną sunegalavę jie kreipėsi medicinos punktą.

Penktadienį Inžineriniame batalione Kaune lankėsi krašto apsaugos ministras Linas Linkevičius. Jis susitiko su ten atvykusiais Sveikatos apsaugos ministerijos Ekstremalių susirgimų centro atstovais, aplankė ligoninėje gydomus karius.