Trečiadienio rytą kalbėdama "Žinių radijuje" parlamento vadovė sakė, kad ne visi tautininkai trauksis iš konservatorių frakcijos Seime.

"Turėjau pokalbių ir su pavieniais Tautininkų frakcijos atstovais, kurie yra mūsų partijos nariai. Jie nenorėtų išeiti iš TS-LKD partijos. Be abejo, kažkokia dalis, matyt, atskils, tuo labiau, buvęs partietis Gintaras Songaila yra Tautininkų frakcijos partijoje pirmininkas, ir dalis tautininkų išeis", - kalbėjo I. Degutienė.

Seimo vadovė teigė kol kas nėra sulaukusi G. Songailos ir Kazimiero Uokos apsisprendimo dėl buvimo TS-LKD frakcijoje Seime.

"Dėl G. Songailos ir K. Uokos buvimo TS-LKD frakcijoje nesu gavusi jokio oficialaus pareiškimo, kad jie traukiasi iš frakcijos, bet, ko gero, gali taip įvykti", - sakė TS-LKD pirmininko pavaduotoja.

Tautininkai apie atsiskyrimą nuo TS-LKD pranešė sekmadienį, primena ELTA.

TS-LKD partijos Tautininkų frakcija, kurioje yra apie 400 narių, nusprendė atsiskirti ir atkurti Tautininkų partiją.

Lietuvių tautininkų sąjunga į TS-LKD partiją įsijungė 2008-aisiais. Pasak Tautininkų frakcijos narių, Tėvynės sąjungos vadovybės žodžiai jau keleri metai skiriasi nuo darbų.

Konservatoriai kaltino tautininkus radikalizmu ir veikla prieš Tėvynės sąjungą. Šį pavasarį iš partijos pašalintas tautininkų lyderis G. Songaila, kiek anksčiau buvo sustabdyta K. Uokos narystė.

Anot G. Songailos, atskira Tautininkų partija turėtų būti atkurta šį rudenį ar kitų metų pradžioje.