R. Alekna tvirtino nesibaiminantis planų LLRA perleisti tokias sritis, kaip miesto plėtra bei švietimo klausimai. Tačiau pats lenkų įtraukimo į koaliciją faktas, jo manymu, merui populiarumo nepridės.

„Įtariu, kad gali būti tam tikras nepasitenkinimas ir nusivylimas visuomenėje – ypatingai A. Zuoko rinkėjų tarpe“, - teigė konservatorius.
Jis priminė, kad tuoj po savivaldos rinkimų rezultatų paskelbimo A. Zuokas ne itin šiltai atsiliepė apie LLRA. „Kai tokios trapios koalicijos išsako daug užgaulių žodžių savo koalicijos partnerių atžvilgiu, manau, kad tai neprisideda prie stabilumo. (...) Jis labai kategoriškai pasisakė, kad su lenkais niekad nebendradarbiaus. Bet gyvenimas parodė, kad nereikia sakyti „niekad“, - ironizavo politikas.

Konservatoriai tebetvirtina laikantys atviras alternatyvios koalicijos duris. „Tai, kad koalicijoje atsirado daugiau dalyvių, nereiškia, kad bus daugiau sutarimo. (...) Mes kvietėme sudaryti daugumą, tas kvietimas yra atviras. Manau, kad anksčiau ar vėliau mes tą sudarysime“, - optimizmo nestigo buvęs meras.

R. Aleknos teigimu, LLRA įsiliejimas į valdančiąją daugumą negarantuoja tvaraus koalicijos darbo.

„Yra labai skirtingi požiūriai LLRA ir A. Zuoko visuomeninio judėjimo į daugelį dalykų, kurie yra labai svarbūs Vilniaus miesto gyventojams. Bus, akivaizdu, sunku dirbti tokioje koalicijoje. Pamatysim, kiek ta koalicija bus vieninga priimant vieną ar kitą sprendimą, susijusį su „Icor“, „Dalkios“ grupės ar „City Service“ interesais. Tai bus pakankamai didelis išbandymas šiai koalicijai“, - pranašavo konservatorius.

DELFI primena, kad į koaliciją įsitraukiantiems LLRA atstovams teks vienas vicemero postas, kuris šiuo metu yra laisvas, bei viena savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojo kėdė. Pastarąją, kaip ir kai kuriuos kitus LLRA pažadėtus postus, gali tekti atimti iš Darbo partijos, kuri po ilgų svarstymų nutarė nesitraukti iš valdančiųjų gretų.