"Apgailestauju, kad tautininkai priėmė per savo konferenciją tokį sprendimą, bet tai nereiškia, kad absoliuti dauguma tautininkų frakcijos narių taip pasielgs. Kiek man teko kalbėti su tautininkais, kurie dalyvavo TS-LKD suvažiavime, jie tikrai neketina trauktis", - pirmadienį komentuodama tautininkų sprendimą žurnalistams Seime sakė I.Degutienė.

Tautininkai sekmadienį nusprendė trauktis iš valdančiosios TS-LKD ir ketina atkurti atskirą partiją. Nutraukti veiklą partijoje Tautininkų frakcija nusprendė po to, kai nesugebėjo įtikinti konservatorių vadovybės atstatyti savo vadovų narystę partijoje.

"Galbūt jų partijos buvusio pirmininko, dabar - frakcijos vadovo pašalinimas iš TS-LKD narių, yra tiktai vieno vadovo klausimas. Be abejo, šalininkų būrys išeis, bet nemanau, kad visi tautininkai pasitrauks iš partijos", - sakė parlamento vadovė.

Ji taip pats svarstė, jog du tautininkų atstovai Gintaras Songaila ir Kazmieras Uoka galėtų likti Seimo TS-LKD frakcijoje.

"Gal jie pasiliks frakcijoj, ir, manau, pasielgtų išmintingai", - sakė I.Degutienė.

Tuo tarpu tautininkų vadovas G.Songaila BNS sakė žadantis palikti valdančiąją Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakciją Seime. "Ketiname palikti frakciją, šią savaitę pranešime sprendimą", - BNS pirmadienį sakė G.Songaila.

Pasak G.Songailos, kartu su juo iš konservatorių frakcijos ketina trauktis ir jo kolega Kazimieras Uoka.

Tačiau kol kas parlamentarai pareiškimų dėl pasitraukimo frakcijai nėra įteikę.

Konservatorių vadovas premjeras Andrius Kubilius pirmadienį sakė matantis "tautininkų frakcijos veiklos tolesnę gerą perspektyvą mūsų partijoje".

Iki tol didelės įtakos Lietuvos politiniame gyvenime neturėjusi Lietuvių tautininkų sąjunga į TS-LKD įsiliejo 2008 metais.