Lesbiečių, gėjų, biseksualų ir transseksualų (LGBT) filmų festivalio "Kitoks kinas" organizatoriams nepavyksta sutarti, kad suplanuota programa būtų rodoma kino teatre "Skalvija", kurio steigėja yra Vilniaus miesto savivaldybė. Neoficialiai teigiama, jog tam tikrą spaudimą dėl to kino centrui daro sostinės valdžia.

Vienas "Kitokio kino" organizatorių, viešosios įstaigos Lygių teisių ir socialinės plėtros centro direktorius Vytautas Valentinavičius LŽ pasakojo, kad per festivalį, kuris vyks Vilniuje ir Kaune, planuojama parodyti 12 filmų. Juose pasakojama apie tos pačios lyties asmenų santykius su šeimos nariais, kuriems homoseksualumas yra tabu.

V.Valentinavičiaus teigimu, sumanius rengti festivalį "Skalvijoje" susidurta su sunkumais. Anot jo, šio kino teatro vadovė Vilma Levickaitė sutinka rodyti programą. "Tačiau ji yra priklausoma nuo Vilniaus miesto savivaldybės ir negali priimti vienašališkų sprendimų", - pažymėjo "Kitokio kino" organizatorius. Neoficialiai kalbama, kad sostinės administracijos vadovybė užsiminė V.Levickaitei, jog leidus rengti festivalį kino centro patalpose gali būti sumažintas įstaigos finansavimas, o ji pati - atleista.

Tačiau Vilniaus vicemeras Romas Adomavičius LŽ pareiškė nieko nežinąs apie LGBT filmų festivalį. Savivaldybės administracijos direktorius Valdas Klimantavičius taip pat tvirtino pirmą kartą apie tai girdintis. LŽ jis nukreipė į savivaldybės administracijos Rinkodaros ir viešųjų ryšių skyrių. Čia patikinta, kad savivaldybės lygmeniu festivalio rengimo klausimo nesvarstoma.