A.Burkšas pats balsavo už tokios rinkliavos įvedimą mieste, o įmonė „Neringos komunalininkas“, kurioje A.Burkšas yra vienas akcininkų, administruoja šią rinkliavą.

Prabangus tarybos nario automobilis „VW Touareg“ užfiksuotas vienoje brangesnių Nidos automobilių stovėjimo aikštelių. Aikštelėje prie uosto stovėjimo valanda kainuoja 3 litus.
Tačiau už politiko mašinos prietaisų skydelio mėtėsi 2 litus kainuojantis kitos savivaldybės rinkliavos talonėlis.

„Neatsimenu, kodėl nesumokėjau. Buvo pati mėnesio pradžia, gal galvojau, kad "parkomatai" dar neveikia šioje vietoje“, – aiškino A.Burkšas.

Nenorėjo šiukšlinti

Tarybos narys prisipažino, kad buvo vienas iniciatorių, kad tokia rinkliava Neringoje atsirastų.
„Kodėl Klaipėdos bilietėlis gulėjo? O aš jų krūvas turiu – iš Klaipėdos, Palangos. Nenorėjau šiukšlinti, negi mesi pro langą“, – kalbėjo A.Burkšas.

Tačiau paklaustas, kodėl nesilaiko miesto tarybos sprendimo, už kurį pats balsavo, politikas visą šią istoriją suvedė į asmeniškumus.

„Mačiau, kas mano automobilį fotografuoja. Tie žmonės atsigabeno namelį ant ratų į uostą ir buvo policijos perspėti, kad nemoka nei už vandenį, nei už elektrą. Todėl ir kerštauja“, – aiškino A.Burkšas.

Direktorius nemoka

Paklaustas apie automobilių stovėjimo apmokestinimą, Neringos savivaldybės administracijos direktorius Algimantas Vyšniauskas prisipažino, kad net nežino, koks yra rinkliavos dydis.
„Aš tikrai neatsimenu tiksliai, kiek reikia mokėti. Aš nemoku, tai ir nežinau. Bet yra tarybos sprendimas, pasižiūrėkite“, – rėžė A.Vyšniauskas.

A.Burkšo automobilis
Bandant išsiaiškinti, kokios automobilių aikštelės yra apmokestintos ir kokia suma, A.Vyšniauskas aiškino, kad visi neringiškiai automobilius gali statyti nemokamai.

„Taip, vietos gyventojams mokėti nereikia, jei mašina registruota mūsų savivaldybėje, ir aikštelės jiems yra nemokamos. Mes išduodame leidimus, juos žmonės už automobilio stiklo palieka. Tam, kad policija ir komunalininkai jų nedraskytų“, – aiškino A.Vyšniauskas.

Administracijos direktorius dėstė, kad rinkliava įvesta siekiant sumažinti automobilių skaičių miesto centre.

„Aikštelė prie savivaldybės nedidelė. Rinkliava ne pirmus metus yra, tik stovos skaitikliai įrengti pirmus metus“, – aiškino A.Vyšniauskas.

Moka visi – be išlygų

Neringos vicemeras Vigantas Giedraitis – geriau susipažinęs su tarybos priimtais sprendimais. Jis aiškino, kad mokamose aikštelėse turi mokėti visi neringiškiai.

„Jokių išlygų. Savo kiemuose laiko mašinas nemokamai“, – priminė vicemeras.
Įmonės „Neringos komunalininkas“ direktoriaus pavaduotojas Artūras Vaičiūnas aiškino, kad iš tiesų visi neringiškiai privalo susimokėti už automobilių laikymą mokamose aikštelėse.

„Kaip miesto vadovai gali nežinoti, juk patys priėmė tokį sprendimą?“ – stebėjosi A.Vaičiūnas.
Pašnekovas pabrėžė, kad aikštelėje prie savivaldybės yra numatytos kelios nemokamos vietos, tačiau jos skirtos tik savivaldybės tarnybiniam transportui.

„Nesvarbu, ar politikai, ar savivaldybės darbuotojai. Šioje aikštelėje jie už privačių automobilių stovėjimą turi susimokėti“, – aiškino specialistas.

Neringos gyventojai nemokamai automobilius palieka ten, kur tai leidžia kelio ženklai, – daugiabučių kiemuose.

Kol kas nėra suskaičiuota, kiek lėšų per sezoną papildys biudžetą.

Neringos mieste yra 6 mokamos aikštelės, kur rinkliava renkama nuo 7 iki 21 val.

Kainos už transporto stovėjimą

Aikštelėje prie Neringos savivaldybės: 1 val. – 5 Lt.
Aikštelėje prie uosto krantinės: 1 val. – 3 Lt.
Aikštelėje ant kalno Taikos gatvėje: 1 val. lengvajam automobiliui – 3 Lt, autobusui – 6 Lt.
Aikštelė Nidoje prie jūros ties šiauriniu pliažu: 1 val. lengviesiems automobiliams – 1 Lt, autobusui – 3 Lt.
Aikštelė Juodkrantėje prie Raganų kalno: 1 val. lengviesiems automobiliams – 3 Lt.
Aikštelė Juodkrantėje prie centrinio paplūdimio: 1 val. lengviesiems automobiliams – 1 Lt.