Klaipėdos regiono plėtros tarybos posėdyje ketvirtadienį vyko pirmininko rinkimai. Juose buvo iškeltos dvi kandidatūros. Viena jų – pustrečių metų šiai tarybai pirmininkaujančio buvusio Klaipėdos apskrities viršininko, o šiuo metu premjero patarėjo regioninės plėtros klausimais A.Burkšo.

Kitas kandidatas – Šilutės rajono meras Virgilijus Pozingis. Jį pasiūlęs Klaipėdos rajono mero patarėjas Egidijus Skarbalius teigė, jog kaimietiškos savivaldybės turi turėti savo pirmininką, nes dabar joms neskiriama pakankamai dėmesio.

Klaipėdos regiono plėtros tarybos nariai daugiausia klausimų turėjo A.Burkšui. Priežastis – jis nuo liepos 1-osios dienos nebebus premjero patarėju, nes ši pareigybė yra naikinama. Todėl visiems kilo klausimas, ar A.Burkšas liks taryboje.

Jos nariams buvo paaiškinta, kad A.Burkšas taryboje liks kaip premjero deleguotas Vyriausybės atstovas. Jis už darbą taryboje ar pirmininkavimą jai esą negautų atlygio.

Klaipėdos regiono plėtros tarybos nariams prieš balsavimą už būsimą pirmininką prireikė net pertraukėlės parūkyti.

Po jos grįžę penki tarybos nariai pakėlė rankas už A.Burkšo kandidatūrą, o septyni – už V.Pozingį, kuris ir tapo naujuoju Klaipėdos regiono plėtros tarybos pirmininku.

A.Burkšui toks balsavimas akivaizdžiai sukėlė neigiamus jausmus. "Nugalėjo ne noras dirbti, o politika", – karčiai konstatavo jau buvęs Klaipėdos regiono plėtros tarybos pirmininkas.

Ši taryba yra atsakinga už Klaipėdos regione įgyvendinamų ES lėšomis finansuojamų projektų koordinavimą.