Klausimą dėl Kryžių kalno detaliojo plano koregavimo nuspręsta atidėti iki posėdžio, vyksiančio liepos 21-ąją, BNS sakė rajono tarybos narys "tvarkietis" Bronius Astrauskas.

Anot jo, iki to laiko ketinama skleisti informaciją apie prieštaringai vertinamus planus statyti čia bažnyčią. Mat politikams pro akis nepraslydo tai, kad vietinė spauda skelbia, jog tokie planai stumiami be visuomenės pritarimo.

"Reikia daryti taip, kad žmonės sužinotų, nes yra ir spaudoje prieštaringų nuomonių, kad savivaldybės nariai neliktų atpirkimo ožiu, kad kažką blogai padarė. Buvo pasiūlymai ir spaudoje, ir ant Kryžių kalno anketas platinti lankytojams. Reikėtų platesnės diskusijos ne Šiaulių rajono, o Lietuvos mastu, nes čia yra ne tik Lietuvos, praktiškai pasaulio įžymybė", - BNS sakė B.Astrauskas.

Jurgaičių ar Domantų piliakalniu vadinamas Kryžių kalnas yra Meškučių seniūnijoje, kairiajame Kulpės upelio krante. Kryžiai čia pradėti statyti XIX amžiaus viduryje.

Šiuo metu ant piliakalnio yra tūkstančiai kryžių, atvežtų ne tik iš įvairių Lietuvos vietų, bet ir iš užsienio. Krikščionių pasaulyje šį kalną išgarsino 1993-aisiais čia apsilankęs popiežius Jonas Paulius II.

Daugiau kaip 50 Kryžių kalne stovinčių kryžių įtraukti į kultūros vertybių registrą. Kryžių kalnas įtrauktas į Jono Pauliaus II piligrimų kelią.