"Mes nekeliame klausimo, kad reikia nepripažinti rinkimų rezultatų, bet norime, kad ateityje nekiltų abejonių dėl jų", - žurnalistams sakė K.Prunskienės rinkimų štabo narys Kazys Sivickis, tikrinęs balsavimo protokolus.

"Mes neturime įrodymų, kad duomenys buvo klastojami, bet mums abejonių sukėlė kompiuterinės sistemos sutrikimas", - pridūrė jis.

Šią savaitę K.Prunskienės rinkimų štabo vadovas Gintaras Didžiokas pateikė VRK skundą, kuriame prašo perskaičiuoti balsavimo biuletenius didžiuosiuose miestuose ir keliuose rajonuose.

Įtarimų K.Prunskienės štabui sukėlė tai, jog skyrėsi vienos balsavimo apylinkės Kaune rezultatai prieš ir po VRK svetainės, kurioje buvo skelbiami rezultatai, sutrikimo rinkimų naktį.

"Perskaičiavus ir palyginus Kauno miesto 59 apylinkių išankstinio balsavimo rezultatus prieš ir po VRK kompiuterinės sistemos sutrikimo, tapo akivaizdu, kad pateikti rinkimų rezultatai yra netikslūs ir kelia pagrįstų abejonių dėl jų atitikimo tikrovei", - teigiama skunde.

VRK pirmininkas Zenonas Vaigauskas trečiadienį K.Prunskienei ir jos rinkimų štabo vadovui G.Didžiokui nusiuntė atsakymą, kuriame teigia, jog skirtumas atsirado todėl, jog duomenys buvo papildyti balsavimo paštu rezultatais ir buvo pataisytas anksčiau klaidingai nurodytas vienos balsavimo apylinkės rezultatas.

"Kompiuterinės sistemos sutrikimas niekaip negalėjo pakeisti pačių išankstinių rinkimų rezultatų. Internete skelbiami duomenys neturi jokios teisinės galios. Duomenys internete skelbiami tik visuomenės informavimo tikslais", - teigiama VRK pirmininko atsakyme.

K.Prunskienės stebėtojai Kauno mieste po balsavimo nebuvo pateikę nė vieno skundo dėl galimų balsų skaičiavimo pažeidimų.

Galutiniai balsavimo prezidento rinkimuose duomenys bus paskelbti penktadienį.