Dviem kariams jau nustatyta salmoneliozė. Šios ligos užkratas galėjo išplisti per kiaušinius, pieno produktus. Karo medicinos tarnybos vadas, pulkininkas leitenantas Leonardas Bakaitis spėjo, kad kariai galėjo apsinuodyti maistu, tačiau neatmetama ir infekcinio susirgimo tikimybė. Galutinė diagnozė paaiškės po poros dienų, atlikus visus tyrimus.

Trečiadienį vakare kariai valgė plokštainį su padažu ir mišrainę su mėsa. Kitą dieną sunegalavę jie kreipėsi medicinos punktą. Šiuo metu karių būklė nėra sunki. Tikimasi, kad pirmadienį iš ligoninės bus išrašyti pirmieji pacientai. Generalinė inspekcija batalione atlieka patikrinimą, kaip laikomasi maisto gamybos reikalavimų, produktų saugojimo taisyklių.

Penktadienį Inžineriniame batalione Kaune lankėsi krašto apsaugos ministras Linas Linkevičius. Jis susitiko su ten atvykusiais Sveikatos apsaugos ministerijos Ekstremalių susirgimų centro atstovais, aplankė ligoninėje gydomus karius.

"Tai ypač nemalonus įvykis kariuomenėje. Turi būti išaiškintos visos priežastys, kad tokie dalykai ateityje nepasikartotų", - sakė ministras. Ministras L.Linkevičius padėkojo Infekcinės ligoninės gydytojams, sugebėjusiems priimti didelį pacientų skaičių ir organizuoti jų gydymą.