Šaulių sąjungos vadas pulkininkas A.Plieskis balandžio mėnesį buvo išleistas į atsargą. Dabar vėl patvirtinta jo kandidatūra į tas pačias pareigas.

LŠS įstatyme numatyta, kad sąjungos vadas, jei jis yra profesinės karo tarnybos karys, atleidžiamas iš pareigų nesibaigus įgaliojimų terminui, nutraukus su juo profesinės karo tarnybos sutartį Krašto apsaugos sistemos organizavimo ir karo tarnybos įstatyme nustatytais pagrindais.

LŠS vadas skiriamas krašto apsaugos ministro įsakymu su Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto bei LŠS suvažiavimo pritarimu.

A.Plieskis tarnybą krašto apsaugos sistemoje pradėjo 1991 metais - dirbo Savanoriškosios krašto apsaugos tarnybos kuopos vadu. Vėliau ėjo Krašto apsaugos savanorių pajėgų Kauno rinktinės štabo viršininko ir rinktinės vado pareigas.

Nuo 2003 iki 2010 metų A.Plieskis vadovavo Krašto apsaugos savanorių pajėgoms, o nuo 2010 metų birželio ėjo Lietuvos šaulių sąjungos vadovo pareigas.

Lietuvos šaulių sąjunga - savanoriška pilietinio ugdymo ir pilietinės savigynos visuomeninė organizacija, kuri vienija beveik 10 tūkst. narių. Daugiau nei pusė iš jų yra mokyklinio amžiaus jaunieji šauliai.