Šešiems komiteto nariams balsavus už, keturiems - prieš, buvo priimta išvada, jog komitetas negavo duomenų patvirtinančios tokią prielaidą, bet taip pat negavo ir duomenų, kurie leistų ją atmesti.

Komiteto posėdyje dalyvavęs STT vadovas Valentinas Junokas kategoriškai neigė, jog tarnybos agentų veiksmais buvo specialiai siekta daryti įtaką rinkimų rezultatams.

"STT yra depolitizuota institucijas ir todėl mes negalime atsižvelgti į visus rinkimus. Be to, prieš įstatymus visi yra lygūs", - sakė V.Junokas.

"Niekas nieko specialiai nerengė. Kartais klysta ir Centrinė žvalgybos valdyba (CŽV), ir Federalinis tyrimų biuras (FTB), turintys šimtametę patirtį ir kvalifikuočiausius specialistus", - pridūrė jis.

A.Junokas komiteto nariams pažymėjo prisiimąs už STT pareigūnų veiksmus visą atsakomybę, o žurnalistams teigė manąs, jog "poėmiai partijų būstinėse pasiteisino".

STT vadovo nuomone, dokumentų poėmiai po prezidento rinkimų arba prieš rudenį numatytus Seimo rinkimus būtų sukėlę nemažesnį rezonansą. "Jeigu tie veiksmai būtų padaryti (Rolando Pakso - BNS) apkaltos metu, ši banga būtų dar žiauresnė", - pažymėjo jis.

A.Junokas komiteto nariams neigė žiniasklaidos pranešimus, jog palaikė gerus santykius su per apkaltą nuo prezidento pareigų nušalintu R.Paksu. "Santykiai tikrai nebuvo geri. Santykiai buvo tik tarnybiniai", - sakė STT vadovas.

STT agentai praėjusį antradienį ir trečiadienį apsilankė Liberalų ir centro sąjungos, Naujosios sąjungos, Tėvynės sąjungos ir Lietuvos socialdemokratų partijos būstinėse bei paėmė jų finansinius dokumentus.

Kadangi trys iš keturių minėtų partijų prezidento rinkimuose rėmė buvusį valstybės vadovą Valdą Adamkų, kilo įtarimų, jog taip buvo siekiama paveikti rinkėjų apsisprendimą. Tačiau tai nepakenkė V.Adamkui. Jis laimėjo sekmadienį vykusius rinkimus.

"Prezidentas Valdas Adamkus mane skyrė ir gali spręsti, kaip toliau su manimi pasielgti", - sakė V.Junokas žurnalistams, paklaustas apie tolimesnes savo darbo perspektyvas.

STT ir Generalinė prokuratūra teigia, jog dokumentų poėmiai nebuvo susiję su rinkimais, bet su įtarimais, jog keli minėtų partijų nariai Seime ėmė kyšius iš vienos privačios bendrovės už jai palankių įstatymų priėmimą.

"Šitas neva skandalas buvo sukeltas žiniasklaidos", - NSGK nariams teigė dokumentų poėmį partijų būstinėse nurodęs atlikti STT Vilniaus valdybos viršininkas Vaidas Skirmantas.

Jis paneigė, jog STT ketino suimti Liberalų ir centro sąjungos lyderį, Vilniaus merą Artūrą Zuoką, kuris BNS teigė gavęs informacijos apie galimą suėmimą ir dėl to laikinai pasitraukęs į Lenkiją.

"Iš STT jokia informacija nenutekėjo, nes ji nesirengė suimti A.Zuoko, arba kažkas jį "išdūrė", -sakė V.Skirmantas. Generalinis prokuroras Antanas Klimavičius NSGK posėdyje, o vėliau ir žurnalistams apgailestavo, jog dėl politikų spaudimo "prokurorai ir STT agentai turi dirbti bijodami".

"STT negalėjo nepradėti šio ikiteisminio tyrimo ir negalėjo nerengti dokumentų poėmių", - sakė jis.

Tuo tarpu NSGK narys liberalcentristas Algirdas Gricius piktinosi, jog teisėsaugos pareigūnų veiksmai prezidento rinkimų išvakarėse ne tik padarė įtakos rinkimams, bet ir turės tolimesnę įtaką politiniam procesui. Parlamentaras žadėjo V.Junokui sumokėti premiją iš savo kišenės, jeigu įtarimai korupcija bus įrodyti.

Komiteto posėdyje dalyvavusi Užsienio reikalų ministerijos Informacijos ir kultūros departamento direktorė Violeta Motulaitė pateikė užsienio spaudos apžvalgą, kurioje STT veiksmai vertinami kaip apkaltos skandalo tęsinys ir galintys turėti įtaką rinkimams.

Lenkijos spauda ir įtakingas verslo dienraštis "Wall Street Journal" neatmetė galimybės, jog tokiu būdu Rusija bando daryti įtaką politikos procesams Lietuvoje.

Tuo tarpu Valstybės saugumo departamento (VSD) vadovas Arvydas Pocius komiteto posėdyje teigė, jog Saugumas neturi duomenų apie galimą užsienio specialiųjų tarnybų įtaką STT veiksmams.