Tačiau „tvarkiečio“ Andriaus Mazuronio klausimas nuskambėjo tariamąją nuosaka – kas būtų jei A. Kubilius pavogtų A. Mazuronio vištą ir teismas įpareigotų premjero advokatą šią vištą grąžinti.

„Kaip jums atrodo, ar normalu paskirti asmenį, kuris atstovavo Vyriausybei EŽTT ir bylą pralaimėjo, vadovauti darbo grupei, kuri turi spręsti, kaip turi būti įgyvendintas teismo sprendimas?“ - pasipiktino politikas.

„Sutikite, jeigu aš su jumis eičiau į teismą ir teisme sakyčiau, kad jūs pavogėte iš manęs vištą, jūs sakytumėt, kad nepavogėt, ir teismas pripažintų, kad aš buvau teisus – jūs pavogėt tą vištą, bet įpareigotų jūsų advokatą, kokiu būdu, kaip ir kada tą vištą jūs man turėtumėt grąžinti. Tačiau advokatas juk išvis netiki, kad jūs tą vištą pavogėt! Ar tai turi ką nors bendro su sveiku protu ir elementaria logika? Ir jei turi ką bendro, ar ir kituose valstybės valdymo sektoriuose vadovaujatės panašia logika?“ - tęsė A. Mazuronis.

Tuo metu premjeras A. Kubilius sako nesuprantąs, kodėl R. Pakso byla „tvarkiečiams“ visuomet asocijuojasi su gyvūnais. Politikas prisiminė, kad apkaltos proceso metu R. Pakso advokatas teikė palyginimus apie asilą su raudonais batais.

„Nežinia, kas taip tą klausimą jums surašė, nes labai primena klausimą apie asilą ir raudonus batus, čia Seime kažkada svarstytą. Nežinau, kodėl šitoje temoje vis kyla tokios veterinarinės ar zoologinės aliuzijos. Kodėl dabar apie vištą kalbat, kas čia ta višta? Aš galiu pasakyti, kad klausimas, kuris buvo svarstomas Strasbūre, tai nebuvo – ar vištą pavogė, ar nepavogė – o apie tai, kokios plunksnos spalvos, ar rudos, ar baltos. Tai visas klausimas ir buvo išspręstas, kad jos yra baltos ir dabar tą reikia įteisinti čia, Seime. Tai kas taip sudėtingai klausiant liko neaišku?“ - atšovė A. Kubilius.

DELFI primena, kad Europos Žmogaus teisių teismas nusprendė, jog neatšaukiamas ir iki gyvos galvos galiojęs Lietuvos draudimas apkaltos proceso tvarka nušalintam prezidentui R. Paksui dalyvauti Seimo rinkimuose yra neproporcingas.

Reaguodama į šio teismo sprendimą Vyriausybė sudarė darbo grupę, kuri pateikė tris siūlymus, kaip įgyvendinti Strasbūro teismo sprendimą. Šiai grupei vadovavo E. Baltutytė, atstovavusi Lietuvos vyriausybei ir Europos žmogaus teisių teisme.