Kandidatas į prezidentus pakankamai santūriai sutiko ir savo persvaros akimirkas, ir tą momentą, kai jį ir konkurentę Kazimirą Prunskienę palaikiusių rinkėjų skaičius išsilygino.

Tuo tarpu rinkimų štabe susirinkę V. Adamkaus rėmėjai pranešimą apie V. Adamkui atiduotų balsų persvarą sutiko audringomis ovacijomis. O virš sostinės Baltupių mikrorajono tuo momentu nušvito fejerverkai.

Vakaro nuotaika V. Adamkaus štabe vis dėlto buvo šventiška ir optimistiška: susirinkusieji fotografavosi su kandidatu į prezidentus, gurkšnojo vyną ir nepraleisdavo progos žvilgtelėti į Europos futbolo čempionato rungtynių transliaciją. Tačiau rinkimų emocijos atrodė daug stipresnės, negu futbolo sirgalių.

Artėjant 23 val., V. Adamkaus štabe žmonių vis daugėjo. Čia vakarą leido parlamentarai konservatoriai Andrius Kubilius bei Irena Degutienė, liberalcentristai Raimondas Šukys ir Algirdas Gricius, Kovo 11-osios Akto signataras advokatas Kazimieras Motieka, Darbo partijos pirmininkas Viktoras Uspaskichas, taip pat Vilniaus banko valdybos pirmininko patarėjas Gitanas Nausėda, Lietuvos nacionalinio radijo ir televizijos generalinis direktorius Kęstutis Petrauskis ir daug kitų gerai žinomų žmonių.

Lygiai 21 val. kartu su žmona Alma Adamkiene atvykęs į savo rinkimų štabą, įsikūrusį pramogų centre "Forum Palace", V. Adamkus pabrėžė "labai ramiai nusiteikęs lauksiąs Lietuvos sprendimo paskelbimo". Vertindamas pirmuosius preliminarius rezultatus, kandidatas į prezidentus V. Adamkus sakė, kad daryti apibendrinimus dar anksti.

V. Adamkaus rinkimų štabo vadovo Dariaus Gudelio požiūriu, pergalės vilčių suteikia bendrovės "Traanscom" ir agentūros BNS atlikta telefoninė apklausa, pagal kurią už V. Adamkų balsavo 62,37 proc., o už K. Prunskienę - 37,63 proc. rinkėjų. Būtent dėl to pirmųjų Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) paskelbtų preliminarių rezultatų D. Gudelis nebuvo linkęs dramatizuoti. "Pirmieji duomenys - tik iš mažų apylinkių, o telefoninė apklausa apima visą Lietuvą. Reikia laukti",- sakė D. Gudelis.