Tokios iniciatyvos ėmėsi partijos pirmininkas milijonierius Ramūnas Karbauskis, rašo "Lietuvos žinios".

Anot dienraščio, naujasis LVLS darinys galėtų tapti gelbėjimo ratu pastaruoju metu posūnių vietą Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) gretose užimantiems tautininkams. Šie tokios galimybės neatmeta, tačiau neslepia ambicijų atgaivinti savo buvusią partiją.

R.Karbauskis prisipažino nelabai įsivaizduojąs, prie ko, išskyrus valstiečius liaudininkus, galėtų šlietis iš TS-LKD pasitraukę tautininkai.

"Jei vis dėlto jie sumąstytų atkurti savo partiją, savarankiškai pasirengti Seimo rinkimams tikrai nespėtų", - mano LVLS vadovas.

Pasak jo, pokalbiai su tautininkais dėl galimos bendros ateities vyksta nuolat. Tačiau net ir sutarus dėl bendros veiklos vilčių dėl vietos LVLS rinkimų sąrašuose tautininkams nevertėtų puoselėti.

"Aš juos informavau, kad reitinguojant kandidatų sąrašus jie turės dalyvauti kaip ir visi kiti, jokių išimčių nebus daroma", - sakė R.Karbauskis.

"Jokie oficialūs pokalbiai su LVLS šiuo metu nevyksta", - pareiškė Seimo narys tautininkų lyderis Gintaras Songaila.

Tačiau jis nepaneigė, kad dėl kai kurių idėjinių nuostatų bendrumo sąjunga su šia partija galėtų būti svarstoma.

Kokiu keliu suks tautininkai, turėtų paaiškėti po TS-LKD suvažiavimo, kuris vyks birželio 18-ąją. Jau 19 dieną į konferenciją susirinkę tautininkai praneš, lieka ar ne TS-LKD.

Prieš mėnesį vykusioje konferencijoje dauguma jų pasisakė už draugystės su konservatoriais pabaigą. Beveik prieš pat šį renginį G.Songaila buvo pašalintas iš TS-LKD. Dar dviejų tautininkų vedlių - frakcijos vicepirmininko Arvydo Radžiūno ir valdybos nario Kazimiero Uokos - narystė partijoje sustabdyta. Tautininkai TS-LKD vadovybei yra iškėlę reikalavimą grąžinti savo lyderius į partiją, netrukdyti priimti į frakciją naujų narių ir pašalinti Lietuvių tautininkų sąjungos (LTS) prisijungimo prie TS-LKD sutarties pažeidimus.

TS-LKD tautininkai teigia, kad jų frakcijoje yra 400 narių.