Šiandien parlamentas apsispręs, ar turėtų imtis svarstyti balsavimą internetu įteisinantį įstatymo projektą, kurį pateikė naujasis Seimo Informacinės plėtros komiteto pirmininkas Arūnas Valinskas.

Politikas tikisi, kad šįkart pavyks pralaužti daugumos kolegų tylaus pasipriešinimo sieną. Tarp A.Valinsko projektą parašais parėmusių dabar yra ir valdančiosios daugumos lyderis, premjeras Andrius Kubilius, kuris dar visai neseniai pats priešinosi šiai idėjai.

Pats A.Valinskas po diskusijų kai kuriuose Seimo komitetuose viešai pareiškė, kad tokį projektą reikia laidoti. Tačiau po šių "prisikėlėlių" lyderio pareiškimų praėjo vos kelios dienos, ir politikas suskubo surinkti 47 kolegų parašus, kad įstatymo projektas, įteisinantis balsavimą internetu, būtų įtrauktas į plenarinio posėdžio darbotvarkę.

"Mes, Tautos prisikėlimo partija, ir mūsų partneriai Liberalų sąjūdis bei liberalcentristai dar kartą pasitarėme ir nusprendėme, kad šį įsipareigojimą, kuris įrašytas koalicijos programoje, vis tiek reikia įvykdyti - jei ne per šiuos, tai per kitus rinkimus. Su tuo per koalicijos pasitarimą sutiko ir premjeras", - dėstė Informacinės plėtros komiteto vadovas.

Balsavimo internetu bene labiausiai baiminasi partijos, kurios per rinkimus remiasi ištikimuoju ir daugiausia vyresnio amžiaus elektoratu – pavyzdžiui, valdančioji Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai.
Politikai bijo, kad prie kompiuterių supuolęs jaunimas ar anksčiau rinkimuose nedalyvavę piliečiai gali smarkiai pakeisti dabartinę jėgų pusiausvyrą jų partijų nenaudai.

Tokią baimę netiesiogiai patvirtina visuomenės nuomonės apklausos, kurios rodo, kad dauguma piliečių sveikina galimybę neiti į balsavimo apylinkes ir balsuoti prie kompiuterio.