"Mintis prie merijos pastato ir savivaldybei pavaldžių įstaigų iškelti visas tis vėliavas kilo ne man. Per įvairius susitikimus su gyventojais sulaukiau jų priekaištų, kad per mažai skiriame dėmesio Mažajai Lietuvai. Jos nedidelę dalį administruoja Klaipėdos rajono savivaldybė", - sakė Klaipėdos rajono vicemeras, Žemaičių partijos įkūrėjas Egidijus Skarbalius.

Būtent jis pasiūlė greta Lietuvos ir Mažosios Lietuvos vėliavų iškelti ir Žemaitijos. Anot politiko, papildomos vėliavos ugdytų jaunąją kartą.

Pasak E.Skarbaliaus, iškelti Žemaitijos ir Mažosios Lietuvos vėliavas nedraudžia joks įstatymas, o daugelis Klaipėdos rajono gyventojų idėjai pritartų.

Heraldikos specialistų manymu, Valstybės vėliavos ir kitų vėliavų įstatyme nei apie Žemaitijos, nei apie Mažosios Lietuvos vėliavas neužsimenama.

"Jūsų minėtos vėliavos neįteisintos, bet gali būti apibrėžiamos terminu "kitos vėliavos" ir jų naudojimas per kokiu nors renginius ar šventes nebūtų nusikalstamas. Tačiau ją iškelti kartu su Valstybės vėliava nederėtų", - sakė Heraldikos komisijos atstovė Agnė Railaitė.

Anot jos, jei Klaipėdos rajono politikų idėja būtų įgyvendinta, reiktų kreiptis į teisėtvarkos institucijas.