Moteris teigusi gėrusi tik širdies lašų.

Kauno savivaldybės administracijos direktorius Antanas Navakauskas patvirtino, kad nuo pirmadienio I.N.Petraitienė nebebus Kauno miesto muziejaus direktorė. A.Navakauskas patenkino muziejaus direktorės prašymą atleisti ją iš darbo.

Muziejaus direktore I.N.Petraitienė dirbo nuo 2006-ųjų. Kelis dešimtmečius ji dirbo žiniasklaidoje, yra parašiusi knygų, kelias - apie kardinolą Vincentą Sladkevičių.

Administracijos direktorius atsisakė komentuoti, ar išties Kauno miesto muziejaus direktorė darbo vietoje buvo neblaivi.

"Žmogus buvo susijaudinęs, tačiau aš netoleruoju tokių dalykų darbo vietoje nei baigiantis darbui, nei po darbo valandų. Ar ten vaistai, ar kas kita, bet alkoholio tikrintuvas promiles parodė. Aš paprašiau direktorės, kad mes išsiskirtume geranoriškai. Ji sutiko", - I.N.Petraitienės prašymo atleisti iš užimamų pareigų motyvus dėstė A.Navakauskas.

I.N.Petraitienė tikino nieko blogo nepadariusi.

"Tą dieną rašiau laišką prieš mėnesį mirusiam draugui - kunigui Arvydui Žygui. Ruošiausi jo atminimui skirtam vakarui, buvau labai susijaudinusi ir vis gurkšnojau", - moteris ranka mostelėjo į dėžutę su užrašu "Širdies lašai". Lemtingą dieną minėjo gėrusi gudobelių lašų.

62-ejų I.N.Petraitienė neslėpė, kad atvykusi komisija rado ją užsirakinusią savo kabinete. Moteris neneigė, kad neskubėjo atrakinti durų, tačiau supratusi, jog niekur nedings, atvėrė ir sutiko pūstelėti į alkoholio matuoklį. Ji sakė, kad prietaisas parodė vienetą.

"Mane įskundė, - muziejininkė ranka mostelėjo į šalia esančio kabineto pusę. - Čia vien giminės dirbo. Niekam ne paslaptis, kam reikia muziejaus direktorės vietos. Taip, aš prisidirbau, bet esu nekalta."

Pirmadienį bus sprendžiama, kas laikinai eis Kauno muziejaus direktoriaus pareigas.