Šio teisės akto rengėjų grupėje buvo ir žinomi konstitucinės teisės specialistai Egidijus Kūris, Vytautas Sinkevičius. Tokį teisės aktą sumanyta sukurpti po virtinės skandalų, susijusių su parlamentinei veiklai skirtų pinigų švaistymu, posėdžių nelankymu.

Pavyzdžiui, pirmuosiuose projekto straipsniuose įrašyta nuostata, kad dalyvavimas posėdžiuose yra Seimo nario konstitucinė pareiga, o sistemingas šios pareigos nevykdymas be pateisinamos priežasties yra pagrindas pradėti apkaltą. Įstatyme, be kita ko, numatyta, kad Seimo nariai galės atostogauti ne daugiau kaip 45 kalendorines dienas per metus. Atostogos turėtų būti skelbiamos tarp Seimo sesijų.

Įstatymo projekte siūloma grįžti prie senos tvarkos, kai parlamento kanceliarija visiems politikams nupirkdavo tarnybinius automobilius, o jų nuomotis, kaip iki šiol, nebūtų galima.

Jei įstatymas būtų priimtas, jis galiotų tik kitos kadencijos Seimui. Tačiau kai kurie jau ir dabartinio Seimo nariai aršiai pliekė projektą – esą jis yra iš esmės ydingas, varžo Seimo narių laisvę ir yra sukurtas skandalų pėdsakais.